About us Latest news News News articles

Zomernummer Broerstraat 5 uit

27 juni 2012

Op de cover van het zomernummer van Broerstraat 5 staat de nieuwe Alumnus van het Jaar van de RUG: Matthijs Bierman, directeur van Triodos Bank Nederland. Het alumnimagazine had een openhartig interview met hem. Verder vertellen RUG-hoogleraren over hun onderzoek naar het herkennen van topsporters in jeugdig talent, naar landbouwinnovatie en naar financiële ethiek in de zakenwereld. En er is een kritisch verhaal over de behandeling van kinderen met ADHD. Naast onder meer interviews met Olympische roeiers, de directeur van NPM Capital en schrijver Arjen Lubach geeft Broerstraat 5 verrassende vakantietips over luistercolleges en boeken van alumni, zoals een nieuwe bundel verstilde verhalen van Martin Bril die hij ooit schreef voor het tijdschrijft Noorderbreedte. In de aanloop naar het 400-jarig bestaan van de Groningse universiteit in 2014 staat in het hart van het magazine de 'Lustrumbode', met in aflevering 1 de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap.

Laatst gewijzigd:03 september 2021 11:29