Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nacht van Kunst en Wetenschap weer drukbezocht

04 juni 2012

De derde editie van de Nacht van Wetenschap en Kunst is een groot succes geworden met meer dan 15.000 bezoekers op binnen- en buitenlocaties.

Een avond overladen met evenementen en evenementjes, uitverkochte collegezalen, vrolijke demonstraties en drukbezochte concerten en optredens. Het is net een secretaire, schreef het Dagblad van het Noorden, zo’n wonderlijk bureau met achter de zichtbare lades tal van geheime vakjes bomvol kennis en jeu. En ook de UK put zich uit in een lange opsomming van wat er allemaal te doen was.

Het college van neurobioloog Gert ter Horst, alias Dr. Love, leidde zelfs tot landelijk nieuws, omdat het ANP in het weekend berichtte dat de eerste resultaten van zijn onderzoek suggereren dat vrouwen gevoeliger zijn voor liefdesverdriet dan mannen. MRI-scans van hersenactiviteit en metingen op de depressieschaal leiden volgens Ter Horst tot de conclusie dat vrouwen meer moeite hebben met het accepteren van het droeve feit dat een relatie afgelopen is.
Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:48

Meer nieuws

 • 13 mei 2024

  Moleculen stilzetten

  In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

 • 29 april 2024

  Sensor met gevoel

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 16 april 2024

  RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

  De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...