Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nacht van Kunst en Wetenschap weer drukbezocht

04 juni 2012

De derde editie van de Nacht van Wetenschap en Kunst is een groot succes geworden met meer dan 15.000 bezoekers op binnen- en buitenlocaties.

Een avond overladen met evenementen en evenementjes, uitverkochte collegezalen, vrolijke demonstraties en drukbezochte concerten en optredens. Het is net een secretaire, schreef het Dagblad van het Noorden, zo’n wonderlijk bureau met achter de zichtbare lades tal van geheime vakjes bomvol kennis en jeu. En ook de UK put zich uit in een lange opsomming van wat er allemaal te doen was.

Het college van neurobioloog Gert ter Horst, alias Dr. Love, leidde zelfs tot landelijk nieuws, omdat het ANP in het weekend berichtte dat de eerste resultaten van zijn onderzoek suggereren dat vrouwen gevoeliger zijn voor liefdesverdriet dan mannen. MRI-scans van hersenactiviteit en metingen op de depressieschaal leiden volgens Ter Horst tot de conclusie dat vrouwen meer moeite hebben met het accepteren van het droeve feit dat een relatie afgelopen is.
Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:48

Meer nieuws

 • 15 juni 2021

  Van ‘gesloten’ wetenschap naar Open Science

  Vera Heininga is sinds januari 2021 de Open Science coördinator en beoogd programmaleider van het aanstaande Open Science programma van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in 2017 met een proefschrift dat ten dele gericht was op...

 • 17 mei 2021

  ‘Jongeren stimuleren, dat is mijn belangrijkste taak’

  Vierenhalf jaar geleden ontving hij de Nobelprijs. Tijdens de uitreiking in Stockholm nam Ben Feringa zich voor: nu ga ik wetenschap op de kaart zetten. Zijn missie krijgt een nieuwe impuls met de oprichting van het Ben Feringa Fonds, bedoeld om de...

 • 10 mei 2021

  ‘Gun dementerenden meer vrijheid hun sociale leven vorm te geven’

  Thuiswonende ouderen met geheugenproblemen zijn buitengewoon vindingrijk om zelf controle te houden over hun activiteiten buitenshuis. Demografen Jodi Sturge en Mirjam Klaassens zijn onder de indruk. ‘Of deze mensen meer kunnen dan we denken? Nee,...