Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nacht van Kunst en Wetenschap weer drukbezocht

04 juni 2012

De derde editie van de Nacht van Wetenschap en Kunst is een groot succes geworden met meer dan 15.000 bezoekers op binnen- en buitenlocaties.

Een avond overladen met evenementen en evenementjes, uitverkochte collegezalen, vrolijke demonstraties en drukbezochte concerten en optredens. Het is net een secretaire, schreef het Dagblad van het Noorden, zo’n wonderlijk bureau met achter de zichtbare lades tal van geheime vakjes bomvol kennis en jeu. En ook de UK put zich uit in een lange opsomming van wat er allemaal te doen was.

Het college van neurobioloog Gert ter Horst, alias Dr. Love, leidde zelfs tot landelijk nieuws, omdat het ANP in het weekend berichtte dat de eerste resultaten van zijn onderzoek suggereren dat vrouwen gevoeliger zijn voor liefdesverdriet dan mannen. MRI-scans van hersenactiviteit en metingen op de depressieschaal leiden volgens Ter Horst tot de conclusie dat vrouwen meer moeite hebben met het accepteren van het droeve feit dat een relatie afgelopen is.
Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:48

Meer nieuws

 • 22 juli 2020

  Voorzichtigheid in Noord-Nederland in afwachting van tweede golf

  Ondanks het gemis van vrijheid, gezelligheid en spontaniteit, zijn inwoners in Noord-Nederland deze zomer voorzichtig bij het maken van hun vakantieplannen. Slechts 14% van de Noord-Nederlanders gaat deze zomer op vakantie in het buitenland,...

 • 10 juli 2020

  ENLIGHT recognized as a European University

  The ENLIGHT consortium of nine European universities, including the University of Groningen, was selected within the framework of the second call for ‘European Universities’, the European Commission's pilot program for new multilateral networks....

 • 08 juli 2020

  Piekopvang in Groningen voorbereid voor internationale studenten

  Aan het einde van de zomer komen er naast veel Nederlandse studenten ook internationale studenten naar Groningen om voor kortere of langere tijd te studeren aan de Hanzehogeschool Groningen (HG) of de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Vanwege de...