Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Voetbal? Allemaal economie! Blog dr. Marco Haan

11 juni 2012

Het lijkt vergezocht, maar juist ook voetbal is met economische theorie te begrijpen, zegt Marco Haan. Denk bijvoorbeeld aan die enorme hoeveelheden spelerstransfers en toenemend belang van de Champions League en rijke clubs. Dat zou de doodsteek voor het nationale voetbal zijn, maar onze nuchtere economische analyse laat zien: álle competities worden spannender!

Lees de hele blog van Marco Haan op FEBlog

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 14:54

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...