Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Time reference in standard Indonesian agrammatic aphasia

07 juni 2012

Promotie: mw. H.Y. Anjarningsih, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Time reference in standard Indonesian agrammatic aphasia

Promotor(s): prof.dr. Y.R.M. Bastiaanse

Faculteit: Letteren

Problemen met tijdverwijzing van afasiepatiënten onderzocht

Mensen met afasie hebben door een hersenbeschadiging moeite met spreken. Voor sprekers van verschillende verbogen talen is tijdverwijzing een bijzonder probleem. Harwintha Yuria Anjarningsih verzamelde en analyseerde gegevens van Indonesisch sprekende afasiepatiënten om na te gaan of problemen met tijdverwijzing worden veroorzaakt door problemen met het verbuigen van werkwoorden, door moeilijkheden met het verwijzen naar een bepaald moment in de tijd (bijvoorbeeld verleden tijd) of door andere nog onbekende elementen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....