Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Time reference in standard Indonesian agrammatic aphasia

07 juni 2012

Promotie: mw. H.Y. Anjarningsih, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Time reference in standard Indonesian agrammatic aphasia

Promotor(s): prof.dr. Y.R.M. Bastiaanse

Faculteit: Letteren

Problemen met tijdverwijzing van afasiepatiënten onderzocht

Mensen met afasie hebben door een hersenbeschadiging moeite met spreken. Voor sprekers van verschillende verbogen talen is tijdverwijzing een bijzonder probleem. Harwintha Yuria Anjarningsih verzamelde en analyseerde gegevens van Indonesisch sprekende afasiepatiënten om na te gaan of problemen met tijdverwijzing worden veroorzaakt door problemen met het verbuigen van werkwoorden, door moeilijkheden met het verwijzen naar een bepaald moment in de tijd (bijvoorbeeld verleden tijd) of door andere nog onbekende elementen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Nieuwe cursusronde Talencentrum: zomer 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een nieuwe cursusperiode aan in de zomer van 2018: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Duits en Spaans. De online inschrijving is geopend! www.rug.nl/ta...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...

 • 23 mei 2018

  Nederlandse vraag naar gas zal flink stijgen door elektrificatie van huizen en transport

  Overstappen op elektrisch verwarmde huizen en transport via elektrisch aangedreven vervoermiddelen zijn twee belangrijke maatregelen om de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen en ons land minder afhankelijk te maken van fossiele energie zoals...