Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Time reference in standard Indonesian agrammatic aphasia

07 juni 2012

Promotie: mw. H.Y. Anjarningsih, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Time reference in standard Indonesian agrammatic aphasia

Promotor(s): prof.dr. Y.R.M. Bastiaanse

Faculteit: Letteren

Problemen met tijdverwijzing van afasiepatiënten onderzocht

Mensen met afasie hebben door een hersenbeschadiging moeite met spreken. Voor sprekers van verschillende verbogen talen is tijdverwijzing een bijzonder probleem. Harwintha Yuria Anjarningsih verzamelde en analyseerde gegevens van Indonesisch sprekende afasiepatiënten om na te gaan of problemen met tijdverwijzing worden veroorzaakt door problemen met het verbuigen van werkwoorden, door moeilijkheden met het verwijzen naar een bepaald moment in de tijd (bijvoorbeeld verleden tijd) of door andere nog onbekende elementen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws