Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Time reference in standard Indonesian agrammatic aphasia

07 juni 2012

Promotie: mw. H.Y. Anjarningsih, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Time reference in standard Indonesian agrammatic aphasia

Promotor(s): prof.dr. Y.R.M. Bastiaanse

Faculteit: Letteren

Problemen met tijdverwijzing van afasiepatiënten onderzocht

Mensen met afasie hebben door een hersenbeschadiging moeite met spreken. Voor sprekers van verschillende verbogen talen is tijdverwijzing een bijzonder probleem. Harwintha Yuria Anjarningsih verzamelde en analyseerde gegevens van Indonesisch sprekende afasiepatiënten om na te gaan of problemen met tijdverwijzing worden veroorzaakt door problemen met het verbuigen van werkwoorden, door moeilijkheden met het verwijzen naar een bepaald moment in de tijd (bijvoorbeeld verleden tijd) of door andere nog onbekende elementen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42

Meer nieuws

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 12 november 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018