Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Rijksuniversiteit wint watertappunt

25 mei 2012

Na een spannende nek-aan-nek race is zojuist bekend geworden dat de Rijksuniversiteit Groningen winnaar is van de strijd om het watertappunt. Het aantal stemmen liep lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk heeft de universiteit met 562 stemmen gewonnen tegen 542 van de Hanzehogeschool Groningen.

Van 7 tot 25 mei streden beiden partijen om het  watertappunt. Het tappunt zal eind juni door Waterbedrijf Groningen naast de Universiteitsbibliotheek in de Broerstraat geplaatst worden. Vanaf dat moment kunnen studenten en voorbijgangers het hele jaar door een lekker fris watertje tappen bij de watertap.

De afgelopen maand stond Waterbedrijf Groningen verschillende dagen met het watertappunt bij de Universiteitsbibliotheek en op het Zernikecomplex om stemmen te verzamelen. Vijfhonderd duurzame flesjes werden uitgedeeld in ruil voor een stem via www.facebook.com/wotteruutgrunn. Het was een spannende race waarin Hanze en RUG een voorsprong om de beurten afwisselenden met telkens een paar stemmen verschil.

Laat je niet flessen...

Met het plaatsen van het watertappunt nodigt Waterbedrijf Groningen voorbijgangers uit om kraanwater te tappen in plaats van gebotteld water te kopen. Slimmer voor je portemonnee,  beter voor het milieu en kwalitatief net zo goed of beter, stelt het Waterbedrijf. 'We organiseren deze wedstrijd om kraanwater als duurzame dorstlesser op de kaart te zetten. De boodschap luidt daarom ook: Laat je niet flessen, drink wotter uut Grunn!'

Het Waterbedrijf hoopt het watertappunt komende maand te plaatsen op de hoek Broerstraat/Poststraat bij de Universiteitsbibliotheek

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28

Meer nieuws