Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rijksuniversiteit wint watertappunt

25 mei 2012

Na een spannende nek-aan-nek race is zojuist bekend geworden dat de Rijksuniversiteit Groningen winnaar is van de strijd om het watertappunt. Het aantal stemmen liep lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk heeft de universiteit met 562 stemmen gewonnen tegen 542 van de Hanzehogeschool Groningen.

Van 7 tot 25 mei streden beiden partijen om het  watertappunt. Het tappunt zal eind juni door Waterbedrijf Groningen naast de Universiteitsbibliotheek in de Broerstraat geplaatst worden. Vanaf dat moment kunnen studenten en voorbijgangers het hele jaar door een lekker fris watertje tappen bij de watertap.

De afgelopen maand stond Waterbedrijf Groningen verschillende dagen met het watertappunt bij de Universiteitsbibliotheek en op het Zernikecomplex om stemmen te verzamelen. Vijfhonderd duurzame flesjes werden uitgedeeld in ruil voor een stem via www.facebook.com/wotteruutgrunn. Het was een spannende race waarin Hanze en RUG een voorsprong om de beurten afwisselenden met telkens een paar stemmen verschil.

Laat je niet flessen...

Met het plaatsen van het watertappunt nodigt Waterbedrijf Groningen voorbijgangers uit om kraanwater te tappen in plaats van gebotteld water te kopen. Slimmer voor je portemonnee,  beter voor het milieu en kwalitatief net zo goed of beter, stelt het Waterbedrijf. 'We organiseren deze wedstrijd om kraanwater als duurzame dorstlesser op de kaart te zetten. De boodschap luidt daarom ook: Laat je niet flessen, drink wotter uut Grunn!'

Het Waterbedrijf hoopt het watertappunt komende maand te plaatsen op de hoek Broerstraat/Poststraat bij de Universiteitsbibliotheek

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:49

Meer nieuws

 • 22 juli 2020

  Voorzichtigheid in Noord-Nederland in afwachting van tweede golf

  Ondanks het gemis van vrijheid, gezelligheid en spontaniteit, zijn inwoners in Noord-Nederland deze zomer voorzichtig bij het maken van hun vakantieplannen. Slechts 14% van de Noord-Nederlanders gaat deze zomer op vakantie in het buitenland,...

 • 10 juli 2020

  ENLIGHT recognized as a European University

  The ENLIGHT consortium of nine European universities, including the University of Groningen, was selected within the framework of the second call for ‘European Universities’, the European Commission's pilot program for new multilateral networks....

 • 08 juli 2020

  Piekopvang in Groningen voorbereid voor internationale studenten

  Aan het einde van de zomer komen er naast veel Nederlandse studenten ook internationale studenten naar Groningen om voor kortere of langere tijd te studeren aan de Hanzehogeschool Groningen (HG) of de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Vanwege de...