Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rijksuniversiteit wint watertappunt

25 mei 2012

Na een spannende nek-aan-nek race is zojuist bekend geworden dat de Rijksuniversiteit Groningen winnaar is van de strijd om het watertappunt. Het aantal stemmen liep lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk heeft de universiteit met 562 stemmen gewonnen tegen 542 van de Hanzehogeschool Groningen.

Van 7 tot 25 mei streden beiden partijen om het  watertappunt. Het tappunt zal eind juni door Waterbedrijf Groningen naast de Universiteitsbibliotheek in de Broerstraat geplaatst worden. Vanaf dat moment kunnen studenten en voorbijgangers het hele jaar door een lekker fris watertje tappen bij de watertap.

De afgelopen maand stond Waterbedrijf Groningen verschillende dagen met het watertappunt bij de Universiteitsbibliotheek en op het Zernikecomplex om stemmen te verzamelen. Vijfhonderd duurzame flesjes werden uitgedeeld in ruil voor een stem via www.facebook.com/wotteruutgrunn. Het was een spannende race waarin Hanze en RUG een voorsprong om de beurten afwisselenden met telkens een paar stemmen verschil.

Laat je niet flessen...

Met het plaatsen van het watertappunt nodigt Waterbedrijf Groningen voorbijgangers uit om kraanwater te tappen in plaats van gebotteld water te kopen. Slimmer voor je portemonnee,  beter voor het milieu en kwalitatief net zo goed of beter, stelt het Waterbedrijf. 'We organiseren deze wedstrijd om kraanwater als duurzame dorstlesser op de kaart te zetten. De boodschap luidt daarom ook: Laat je niet flessen, drink wotter uut Grunn!'

Het Waterbedrijf hoopt het watertappunt komende maand te plaatsen op de hoek Broerstraat/Poststraat bij de Universiteitsbibliotheek

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:49

Meer nieuws

 • 15 juni 2021

  Van ‘gesloten’ wetenschap naar Open Science

  Vera Heininga is sinds januari 2021 de Open Science coördinator en beoogd programmaleider van het aanstaande Open Science programma van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in 2017 met een proefschrift dat ten dele gericht was op...

 • 17 mei 2021

  ‘Jongeren stimuleren, dat is mijn belangrijkste taak’

  Vierenhalf jaar geleden ontving hij de Nobelprijs. Tijdens de uitreiking in Stockholm nam Ben Feringa zich voor: nu ga ik wetenschap op de kaart zetten. Zijn missie krijgt een nieuwe impuls met de oprichting van het Ben Feringa Fonds, bedoeld om de...

 • 10 mei 2021

  ‘Gun dementerenden meer vrijheid hun sociale leven vorm te geven’

  Thuiswonende ouderen met geheugenproblemen zijn buitengewoon vindingrijk om zelf controle te houden over hun activiteiten buitenshuis. Demografen Jodi Sturge en Mirjam Klaassens zijn onder de indruk. ‘Of deze mensen meer kunnen dan we denken? Nee,...