Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rijksuniversiteit wint watertappunt

25 mei 2012

Na een spannende nek-aan-nek race is zojuist bekend geworden dat de Rijksuniversiteit Groningen winnaar is van de strijd om het watertappunt. Het aantal stemmen liep lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk heeft de universiteit met 562 stemmen gewonnen tegen 542 van de Hanzehogeschool Groningen.

Van 7 tot 25 mei streden beiden partijen om het  watertappunt. Het tappunt zal eind juni door Waterbedrijf Groningen naast de Universiteitsbibliotheek in de Broerstraat geplaatst worden. Vanaf dat moment kunnen studenten en voorbijgangers het hele jaar door een lekker fris watertje tappen bij de watertap.

De afgelopen maand stond Waterbedrijf Groningen verschillende dagen met het watertappunt bij de Universiteitsbibliotheek en op het Zernikecomplex om stemmen te verzamelen. Vijfhonderd duurzame flesjes werden uitgedeeld in ruil voor een stem via www.facebook.com/wotteruutgrunn. Het was een spannende race waarin Hanze en RUG een voorsprong om de beurten afwisselenden met telkens een paar stemmen verschil.

Laat je niet flessen...

Met het plaatsen van het watertappunt nodigt Waterbedrijf Groningen voorbijgangers uit om kraanwater te tappen in plaats van gebotteld water te kopen. Slimmer voor je portemonnee,  beter voor het milieu en kwalitatief net zo goed of beter, stelt het Waterbedrijf. 'We organiseren deze wedstrijd om kraanwater als duurzame dorstlesser op de kaart te zetten. De boodschap luidt daarom ook: Laat je niet flessen, drink wotter uut Grunn!'

Het Waterbedrijf hoopt het watertappunt komende maand te plaatsen op de hoek Broerstraat/Poststraat bij de Universiteitsbibliotheek

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:49

Meer nieuws

 • 15 september 2020

  RUG-nominaties voor de Klokhuis Wetenschapsprijs

  Dit jaar heeft de RUG vier onderzoeken ingezonden om de strijd aan te gaan voor de landelijke Klokhuis Wetenschapsprijs. Deze prijs is bedoeld om een jong en breed publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek. Het winnende onderzoek komt...

 • 10 september 2020

  Meer studenten voor Wijk Inzet door Jongeren en Studenten

  Het project WIJS, het initiatief dat de Gemeente Groningen en de Hanzehogeschool in 2014 startten, is uitgebreid met vier partners: WIJ-Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, Alfa-college en Noorderpoort. Vandaag wordt de komst van de vier...

 • 10 september 2020

  Kritische houding kan status en werkgeluk commissaris ernstig schaden

  Leden van een raad van commissarissen kunnen niet kritisch genoeg zijn jegens de bestuurders waar zij toezicht op houden. Dat is na de financiële crisis van 2008 en recente schandalen in het bankwezen de dominante gedachte bij wetenschappers en...