Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vote for water: wie wint 't watertappunt?

09 mei 2012

Waar komt het tweede watertappunt in de stad Groningen? Wordt dat bij de Hanzehogeschool Groningen op het Zernike-complex, of naast de Universiteitsbibliotheek in de Broerstraat?

Het woord is aan de studenten: zij bepalen waar het tappunt gerealiseerd wordt. Via Facebook barst de strijd los om de meest populaire locatie. Tot en met vrijdag 25 mei kunnen zij hun voorkeur kenbaar maken. Het tappunt met de meeste stemmen wint: daar plaatst Waterbedrijf Groningen begin juni een watertappunt.

Waarom een watertappunt bij de Universiteitsbibliotheek?

 • Je studeert graag en vaak in de UB.

 • En als je studeert, heb je altijd een flesje water bij de hand.

 • Helder.

 • Transparant.

 • Verfrissend.

 • Koel.

Zo blijf je helder. Zo wordt die taaie studiestof opeens transparant. Zo krijg je eindelijk die verfrissende kijk op de materie. Zo houd je ook in stressvolle tentamentijden het hoofd koel.

Voor een succesvolle studie is zo’n watertappunt bij de UB voor jou essentieel!

Stemmen

Iedereen kan stemmen via Facebook: http://www.facebook.com/wotteruutgrunn  

En direct stemmen gebeurt hier: http://bit.ly/K6klOa  

Voorproefje

Met een mobiel tappunt wordt alvast een voorproefje gegeven hoe het zou zijn om dagelijks vers water te kunnen tappen in een hervulbaar flesje. Lekker, makkelijk en ook nog eens goedkoop. Het mobiele tappunt is op dinsdag 15 en 22 mei te vinden bij de Universiteitsbibliotheek in de Broerstraat; uiteraard hopen medewerkers en gebruikers van de UB dat de RUG-studenten massaal voor deze locatie kiezen.

Laat je niet flessen…

Waterbedrijf Groningen wil met de campagne jongeren bewust(er) maken dat het slimmer is om water uit de kraan te drinken in plaats van gebotteld water te kopen. Slimmer voor je portemonnee en vooral: beter voor het milieu. Kraanwater is bijvoorbeeld 30 tot 1300 keer beter voor het milieu dan flessenwater of andere dranken uit de fles. En kwalitatief net zo goed of beter. We voeren deze campagne dan ook om kraanwater als duurzame dorstlesser goed op de kaart te willen zetten. Omdat we anderen willen verleiden duurzaam te doen, net als wijzelf. De boodschap luidt daarom ook: Laat je niet flessen, drink wotter uut Grunn! In de komende maanden worden offline activiteiten, zoals de wedstrijd om het watertappunt en diverse acties waarbij jongeren hervulbare flesjes kunnen winnen, ondersteund met acties via Facebook.

Watertappunt

Het watertappunt dat door Waterbedrijf Groningen geplaatst wordt, is ontwikkeld door Jointhepipe.org, een non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld. Met de verkoop van onder meer duurzame waterflessen en met donaties voor watertappunten financiert de organisatie drinkwater- en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden. Dankzij het watertappunt in Groningen wordt een bijdrage geleverd aan stichting Basic Water Needs, die betaalbare waterfilters voor de allerarmsten produceert. Een organisatie die ook door Waterbedrijf Groningen wordt ondersteund.

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 16:07

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...