Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Vote for water: wie wint 't watertappunt?

09 mei 2012

Waar komt het tweede watertappunt in de stad Groningen? Wordt dat bij de Hanzehogeschool Groningen op het Zernike-complex, of naast de Universiteitsbibliotheek in de Broerstraat?

Het woord is aan de studenten: zij bepalen waar het tappunt gerealiseerd wordt. Via Facebook barst de strijd los om de meest populaire locatie. Tot en met vrijdag 25 mei kunnen zij hun voorkeur kenbaar maken. Het tappunt met de meeste stemmen wint: daar plaatst Waterbedrijf Groningen begin juni een watertappunt.

Waarom een watertappunt bij de Universiteitsbibliotheek?

 • Je studeert graag en vaak in de UB.

 • En als je studeert, heb je altijd een flesje water bij de hand.

 • Helder.

 • Transparant.

 • Verfrissend.

 • Koel.

Zo blijf je helder. Zo wordt die taaie studiestof opeens transparant. Zo krijg je eindelijk die verfrissende kijk op de materie. Zo houd je ook in stressvolle tentamentijden het hoofd koel.

Voor een succesvolle studie is zo’n watertappunt bij de UB voor jou essentieel!

Stemmen

Iedereen kan stemmen via Facebook: http://www.facebook.com/wotteruutgrunn  

Voorproefje

Met een mobiel tappunt wordt alvast een voorproefje gegeven hoe het zou zijn om dagelijks vers water te kunnen tappen in een hervulbaar flesje. Lekker, makkelijk en ook nog eens goedkoop. Het mobiele tappunt is op dinsdag 15 en 22 mei te vinden bij de Universiteitsbibliotheek in de Broerstraat; uiteraard hopen medewerkers en gebruikers van de UB dat de RUG-studenten massaal voor deze locatie kiezen.

Laat je niet flessen…

Waterbedrijf Groningen wil met de campagne jongeren bewust(er) maken dat het slimmer is om water uit de kraan te drinken in plaats van gebotteld water te kopen. Slimmer voor je portemonnee en vooral: beter voor het milieu. Kraanwater is bijvoorbeeld 30 tot 1300 keer beter voor het milieu dan flessenwater of andere dranken uit de fles. En kwalitatief net zo goed of beter. We voeren deze campagne dan ook om kraanwater als duurzame dorstlesser goed op de kaart te willen zetten. Omdat we anderen willen verleiden duurzaam te doen, net als wijzelf. De boodschap luidt daarom ook: Laat je niet flessen, drink wotter uut Grunn! In de komende maanden worden offline activiteiten, zoals de wedstrijd om het watertappunt en diverse acties waarbij jongeren hervulbare flesjes kunnen winnen, ondersteund met acties via Facebook.

Watertappunt

Het watertappunt dat door Waterbedrijf Groningen geplaatst wordt, is ontwikkeld door Jointhepipe.org, een non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld. Met de verkoop van onder meer duurzame waterflessen en met donaties voor watertappunten financiert de organisatie drinkwater- en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden. Dankzij het watertappunt in Groningen wordt een bijdrage geleverd aan stichting Basic Water Needs, die betaalbare waterfilters voor de allerarmsten produceert. Een organisatie die ook door Waterbedrijf Groningen wordt ondersteund.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:49

Meer nieuws

 • 16 april 2024

  RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

  De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

 • 16 april 2024

  Investeerders zien regio als risico

  Investeringen in vastgoed blijken een belangrijke verklaring voor de kloof tussen grote steden en de regio, stelt Michiel Daams, universitair docent Economische Geografie van de Vastgoedmarkt. Hij deed onderzoek naar investeringen in het Verenigd...

 • 15 april 2024

  Nachtzicht met kunstmatige atomen

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...