Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

De Nacht van Kunst & Wetenschap; een feest van ontdekkingen

31 mei 2012

Op zaterdag 2 juni staat de binnenstad van Groningen in het teken van muziek, wetenschap, theater, kunst en experimenten. Het publiek kan op 14 locaties genieten van een gevarieerd programma met ruim 220 muzikale optredens, korte lezingen, workshops, tentoonstellingen, theatrale voorstellingen en interactieve opstellingen. Het festival De Nacht van Kunst & Wetenschap staat dit jaar in het teken van healthy ageing en belooft wederom een wervelend succes te worden.

Op de 14 verschillende locaties kunt u zich laten verrassen door hapklare kennis in de Academische kwartiertjes van leden van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen, ontroerd worden door prachtige huiskamerconcerten van o.a. Max Rafferty (ex The Kooks), Sea + Air en Kings of the Day, insecten proeven in de Bibliotheek Groningen of meedoen aan het je gezond lachen tijdens een voorstelling van Lebbis, Maarten van Rossem of Gijs Nillessen.

Op de Sportuniversiteit (Het Academiegebouw) kunt u uw topsporttalent testen door de Raboploeg naar huis te fietsen, ontdekken waarom we zo dol zijn op Oranje in een lezing van Yme Kuiper of scorend vermogen ontwikkelen met de Penalty Sutu op het Broerplein. Op het Pop Groningen Podium in de UB is het Groninger muziektalent van morgen te bewonderen en op het 3FM Serious Talent Stage aan de Reitemakersrijge spelen o.a. Yori Swart, Daily Bread en Rats on Rafts de sterren van de hemel.

Folkingestraat wordt omgetoverd tot festivalstraat waar het toeval ontmoetingen met jonge theatermakers, muzikale tovenaars en dichters bepaalt.

Algemene informatie

Op zaterdag 2 juni 2012 vindt De Nacht van Kunst & Wetenschap voor de derde keer plaats. Het doel van De Nacht is om drempels tot de wetenschap weg te nemen en mensen het onbekende te laten ontdekken. De voorgaande edities waren een groot succes met ruim 15.000 bezoekers. De Nacht is dit jaar onderdeel van de GA! Groningen Campagne en staat in het teken van Healthy Ageing.

Tijd: 20.00 uur–01.00 uur op buitenlocaties / binnenlocaties minimaal tot 02.00 uur

Locatie: 14 locaties in het centrum van Groningen, o.a. Groninger Museum, Academiegebouw, De Der Aa-Kerk, Academie Minerva, Vismarkt & Forum Images. Let op in de Bibliotheek Groningen begint Spinvis al om 19.30

Tickets: Verkrijgbaar via de website. 10 euro in voorverkoop / 15 euro op de dag zelf.

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, houders van een Stadjerspas krijgen het 2e ticket voor de halve prijs.

www.denachtvankunstenwetenschap.nl

https://twitter.com/#!/denacht

Facebook: /denachtvankunstenwetenschap

Beluister de afspeellijst van De Nacht op Spotify!

GA! Healthy Ageing

De Nacht en de stad Groningen staan dit jaar in het teken van Gezond & Actief leven. De GA! Groningen campagne laat de stad bruisen met activiteiten en acties over gezonde voeding, wetenschap, healthy lifestyle, beweging & sport. Tijdens de verschillende evenementen kan iedereen kennismaken met gezond en actief ouder worden, ‘Healthy Ageing’.

De GA! campagne maakt deel uit van het ‘Europees Jaar voor actief ouder worden en solidariteit tussen de generaties 2012’, een initiatief van de Europese Unie. De EU heeft Groningen in 2012 benoemd tot EU City of Healthy Ageing. De GA! campagne in het kader van het EU jaar wordt georganiseerd door de partners van het Akkoord van Groningen de Gemeente Groningen, Hanze Hogeschool, Rijksuniversiteit Groningen en UMCG Groningen, samen met het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:49

Meer nieuws

 • 15 juni 2021

  Van ‘gesloten’ wetenschap naar Open Science

  Vera Heininga is sinds januari 2021 de Open Science coördinator en beoogd programmaleider van het aanstaande Open Science programma van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in 2017 met een proefschrift dat ten dele gericht was op...

 • 17 mei 2021

  ‘Jongeren stimuleren, dat is mijn belangrijkste taak’

  Vierenhalf jaar geleden ontving hij de Nobelprijs. Tijdens de uitreiking in Stockholm nam Ben Feringa zich voor: nu ga ik wetenschap op de kaart zetten. Zijn missie krijgt een nieuwe impuls met de oprichting van het Ben Feringa Fonds, bedoeld om de...

 • 10 mei 2021

  ‘Gun dementerenden meer vrijheid hun sociale leven vorm te geven’

  Thuiswonende ouderen met geheugenproblemen zijn buitengewoon vindingrijk om zelf controle te houden over hun activiteiten buitenshuis. Demografen Jodi Sturge en Mirjam Klaassens zijn onder de indruk. ‘Of deze mensen meer kunnen dan we denken? Nee,...