Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Athenespelen 25 jaar!

16 mei 2012

Woensdag en donderdag 23 en 24 mei 2012 vindt een feestelijke editie van de Athenespelen plaats bij het Sportcentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Het is de 25e keer dat de Spelen georganiseerd worden.

Uit het hele land komen 32 scholen die in twee dagen strijden om de wisselbeker. Per school zullen er 36 leerlingen deelnemen uit HAVO 4, VWO 4 en VWO 5. Dit is een fantastische doelgroep voor het Sportcentrum; het doel is dan ook promotie en kennismaking met Groningen als studentenstad.

De scholieren zullen uitkomen in tennis, tafeltennis, squash, klimmen, basketbal, voetbal, volleybal en atletiek. Natuurlijk is er ook tijd voor een feestje, een grote stormbaan en andere festiviteiten. Naast de hoofdprijs is er dit jaar ook een sportiviteitsprijs voor de school die zich het sportiefst gedraagt gedurende het toernooi.

Woensdag 23 mei om 10.00 uur worden de Athenespelen geopend door Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Het belooft een spectaculaire opening te worden.

Na de eerste dag sporten gaan de scholieren gezamenlijk eten in het Atrium van de Hanzehogeschool Groningen en vervolgens met bussen naar de stad voor een feest in Beachclub Kokomo. Donderdag 24 mei is het vroeg opstaan voor de laatste poulewedstrijden, finales en de eindestafette tussen alle scholen.

Die laatste dag vindt om 14.45 uur een indrukwekkende dansdemonstratie plaats, waarna om 15.30 uur de prijsuitreiking van start gaat. De rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen Elmer Sterken zal de winnende school bekend maken en de prijs overhandigen.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:52

Meer nieuws

 • 15 september 2020

  RUG-nominaties voor de Klokhuis Wetenschapsprijs

  Dit jaar heeft de RUG vier onderzoeken ingezonden om de strijd aan te gaan voor de landelijke Klokhuis Wetenschapsprijs. Deze prijs is bedoeld om een jong en breed publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek. Het winnende onderzoek komt...

 • 10 september 2020

  Meer studenten voor Wijk Inzet door Jongeren en Studenten

  Het project WIJS, het initiatief dat de Gemeente Groningen en de Hanzehogeschool in 2014 startten, is uitgebreid met vier partners: WIJ-Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, Alfa-college en Noorderpoort. Vandaag wordt de komst van de vier...

 • 10 september 2020

  Kritische houding kan status en werkgeluk commissaris ernstig schaden

  Leden van een raad van commissarissen kunnen niet kritisch genoeg zijn jegens de bestuurders waar zij toezicht op houden. Dat is na de financiële crisis van 2008 en recente schandalen in het bankwezen de dominante gedachte bij wetenschappers en...