Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Athenespelen 25 jaar!

16 mei 2012

Woensdag en donderdag 23 en 24 mei 2012 vindt een feestelijke editie van de Athenespelen plaats bij het Sportcentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Het is de 25e keer dat de Spelen georganiseerd worden.

Uit het hele land komen 32 scholen die in twee dagen strijden om de wisselbeker. Per school zullen er 36 leerlingen deelnemen uit HAVO 4, VWO 4 en VWO 5. Dit is een fantastische doelgroep voor het Sportcentrum; het doel is dan ook promotie en kennismaking met Groningen als studentenstad.

De scholieren zullen uitkomen in tennis, tafeltennis, squash, klimmen, basketbal, voetbal, volleybal en atletiek. Natuurlijk is er ook tijd voor een feestje, een grote stormbaan en andere festiviteiten. Naast de hoofdprijs is er dit jaar ook een sportiviteitsprijs voor de school die zich het sportiefst gedraagt gedurende het toernooi.

Woensdag 23 mei om 10.00 uur worden de Athenespelen geopend door Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Het belooft een spectaculaire opening te worden.

Na de eerste dag sporten gaan de scholieren gezamenlijk eten in het Atrium van de Hanzehogeschool Groningen en vervolgens met bussen naar de stad voor een feest in Beachclub Kokomo. Donderdag 24 mei is het vroeg opstaan voor de laatste poulewedstrijden, finales en de eindestafette tussen alle scholen.

Die laatste dag vindt om 14.45 uur een indrukwekkende dansdemonstratie plaats, waarna om 15.30 uur de prijsuitreiking van start gaat. De rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen Elmer Sterken zal de winnende school bekend maken en de prijs overhandigen.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:52

Meer nieuws

 • 22 juli 2020

  Voorzichtigheid in Noord-Nederland in afwachting van tweede golf

  Ondanks het gemis van vrijheid, gezelligheid en spontaniteit, zijn inwoners in Noord-Nederland deze zomer voorzichtig bij het maken van hun vakantieplannen. Slechts 14% van de Noord-Nederlanders gaat deze zomer op vakantie in het buitenland,...

 • 10 juli 2020

  ENLIGHT recognized as a European University

  The ENLIGHT consortium of nine European universities, including the University of Groningen, was selected within the framework of the second call for ‘European Universities’, the European Commission's pilot program for new multilateral networks....

 • 08 juli 2020

  Piekopvang in Groningen voorbereid voor internationale studenten

  Aan het einde van de zomer komen er naast veel Nederlandse studenten ook internationale studenten naar Groningen om voor kortere of langere tijd te studeren aan de Hanzehogeschool Groningen (HG) of de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Vanwege de...