Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Athenespelen 25 jaar!

16 mei 2012

Woensdag en donderdag 23 en 24 mei 2012 vindt een feestelijke editie van de Athenespelen plaats bij het Sportcentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Het is de 25e keer dat de Spelen georganiseerd worden.

Uit het hele land komen 32 scholen die in twee dagen strijden om de wisselbeker. Per school zullen er 36 leerlingen deelnemen uit HAVO 4, VWO 4 en VWO 5. Dit is een fantastische doelgroep voor het Sportcentrum; het doel is dan ook promotie en kennismaking met Groningen als studentenstad.

De scholieren zullen uitkomen in tennis, tafeltennis, squash, klimmen, basketbal, voetbal, volleybal en atletiek. Natuurlijk is er ook tijd voor een feestje, een grote stormbaan en andere festiviteiten. Naast de hoofdprijs is er dit jaar ook een sportiviteitsprijs voor de school die zich het sportiefst gedraagt gedurende het toernooi.

Woensdag 23 mei om 10.00 uur worden de Athenespelen geopend door Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Het belooft een spectaculaire opening te worden.

Na de eerste dag sporten gaan de scholieren gezamenlijk eten in het Atrium van de Hanzehogeschool Groningen en vervolgens met bussen naar de stad voor een feest in Beachclub Kokomo. Donderdag 24 mei is het vroeg opstaan voor de laatste poulewedstrijden, finales en de eindestafette tussen alle scholen.

Die laatste dag vindt om 14.45 uur een indrukwekkende dansdemonstratie plaats, waarna om 15.30 uur de prijsuitreiking van start gaat. De rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen Elmer Sterken zal de winnende school bekend maken en de prijs overhandigen.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:52

Meer nieuws

 • 15 juni 2021

  Van ‘gesloten’ wetenschap naar Open Science

  Vera Heininga is sinds januari 2021 de Open Science coördinator en beoogd programmaleider van het aanstaande Open Science programma van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in 2017 met een proefschrift dat ten dele gericht was op...

 • 17 mei 2021

  ‘Jongeren stimuleren, dat is mijn belangrijkste taak’

  Vierenhalf jaar geleden ontving hij de Nobelprijs. Tijdens de uitreiking in Stockholm nam Ben Feringa zich voor: nu ga ik wetenschap op de kaart zetten. Zijn missie krijgt een nieuwe impuls met de oprichting van het Ben Feringa Fonds, bedoeld om de...

 • 10 mei 2021

  ‘Gun dementerenden meer vrijheid hun sociale leven vorm te geven’

  Thuiswonende ouderen met geheugenproblemen zijn buitengewoon vindingrijk om zelf controle te houden over hun activiteiten buitenshuis. Demografen Jodi Sturge en Mirjam Klaassens zijn onder de indruk. ‘Of deze mensen meer kunnen dan we denken? Nee,...