Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Verkoop Biologisch Centrum Haren niet haalbaar

25 mei 2012

De verkoop van het voormalige Biologische Centrum Haren aan bedrijvengroep Freia gaat niet door. Struikelblok zijn de hoge kosten van de asbestsanering.

Met het niet doorgaan van de verkoop zijn ook de plannen voor het vestigen van een studentenhotel in de gebouwen van de baan. Bouwkundig onderzoek naar de asbestsanering toont aan dat het gebouwencomplex voor de herbestemming als studentenhotel eerst vrijwel geheel ontmanteld moet worden. Dat brengt dermate hoge kosten met zich mee dat Freia, in overleg met de Rijksuniversiteit Groningen, heeft besloten om af te zien van het uitvoeren van de plannen voor herontwikkeling.

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen concludeert dat in de gegeven situatie sloop van de gebouwen de enige optie is. Dit wordt voorbereid in overleg met de gemeente Haren.

De afdeling biologie van de Rijksuniversiteit Groningen verhuisde in 2011 naar nieuwe huisvesting op het RUG Zernike-complex in de stad Groningen. Het gebouwencomplex van het Biologisch Centrum Haren werd daardoor overbodig voor de universiteit. Tijdelijk vastgoedbeheerder Carex beheert de panden in de tussentijd door tijdelijke bewoning.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....