Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Verkoop Biologisch Centrum Haren niet haalbaar

25 mei 2012

De verkoop van het voormalige Biologische Centrum Haren aan bedrijvengroep Freia gaat niet door. Struikelblok zijn de hoge kosten van de asbestsanering.

Met het niet doorgaan van de verkoop zijn ook de plannen voor het vestigen van een studentenhotel in de gebouwen van de baan. Bouwkundig onderzoek naar de asbestsanering toont aan dat het gebouwencomplex voor de herbestemming als studentenhotel eerst vrijwel geheel ontmanteld moet worden. Dat brengt dermate hoge kosten met zich mee dat Freia, in overleg met de Rijksuniversiteit Groningen, heeft besloten om af te zien van het uitvoeren van de plannen voor herontwikkeling.

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen concludeert dat in de gegeven situatie sloop van de gebouwen de enige optie is. Dit wordt voorbereid in overleg met de gemeente Haren.

De afdeling biologie van de Rijksuniversiteit Groningen verhuisde in 2011 naar nieuwe huisvesting op het RUG Zernike-complex in de stad Groningen. Het gebouwencomplex van het Biologisch Centrum Haren werd daardoor overbodig voor de universiteit. Tijdelijk vastgoedbeheerder Carex beheert de panden in de tussentijd door tijdelijke bewoning.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...