About us Latest news News News articles

Tjibbe Joustra benoemd tot nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

15 mei 2012

Dhr. mr. T.H.J. (Tjibbe) Joustra is door de staatssecretaris Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij zal die functie bekleden met ingang van 1 september 2012. Op die dag neemt hij het voorzitterschap over van mr. R.J. Hoekstra, wiens benoemingstermijn door de staatssecretaris is verlengd tot 1 september 2012.

Joustra is op dit moment voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, lid van de Raad van Toezicht van Staatsbosbeheer en lid van het Bestuur van het Nationaal Groenfonds. In het verleden was hij onder meer werkzaam als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Joustra is alumnus van de Rijksuniversiteit Groningen.

Benoeming Harm Post

Ook is dhr. H.D. (Harm) Post benoemd tot lid van de Raad van Toezicht. Post is directeur van Groningen Seaports en tevens Honorair Consul voor Noorwegen. Hij zal op 1 maart 2013 toetreden tot de Raad. Post vervult de vacature die op dat moment ontstaat door de aflopende termijn van ir. J. Oosterveld.

Samenstelling RvT

De Raad van Toezicht is belast met het toezicht op het bestuur en beheer van de universiteit door het College van Bestuur. De Raad telt een voorzitter en vier leden. Op dit moment bestaat de Raad van Toezicht uit dhr. mr. R.J. Hoekstra (voorzitter), dhr. J.G.M. Alders, mw. dr. G. Lycklama à Nijeholt, dhr. ir. J. Oosterveld en mw. drs. A.A.M. Schaafsma.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:50