Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen onthullen Olympische Wand

18 april 2012

De Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen zetten studenten en medewerkers in de schijnwerpers, die hun studie of dienstverband combineerden met een deelname aan de Olympische Spelen. Zij krijgen een ereplaats op de Olympische Wand die op vrijdag 20 april 2012 onthuld wordt in het Sportcentrum van de ACLO op het Zernikecomplex.

De Olympische Wand is een initiatief van Cees Reitsma en Ton van Klooster, topsportcoördinatoren van universiteit en hogeschool. ‘De hogeschool en de universiteit stimuleren excellente prestaties. In de loop der jaren zijn er veel studenten en medewerkers geweest die een topprestatie in de sport hebben geleverd in combinatie met een studie of loopbaan. Daarom is het de hoogste tijd voor een wall of fame, waarop de Olympiërs worden vereeuwigd met een plaquette en inscriptie,’aldus beide heren.

Joop Alberda, voormalig Olympisch volleybalcoach, opent de feestelijke bijeenkomst waar de olympiërs voor zijn uitgenodigd. Cunera van Selm presenteert de middag en laat een aantal prominenten aan het woord, zoals langebaanschaatster Thijsje Oenema, roeister Ingrid Dusseldorp, bobsleeërs Thimothy Beck en Sybren Jansma en rolstoeltennister Maaike Smit.

Henk Pijlman, voorzitter College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen en Jan de Jeu, collegelid van de Rijksuniversiteit Groningen onthullen de Olympische Wand.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:50

Meer nieuws

 • 15 juni 2021

  Van ‘gesloten’ wetenschap naar Open Science

  Vera Heininga is sinds januari 2021 de Open Science coördinator en beoogd programmaleider van het aanstaande Open Science programma van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in 2017 met een proefschrift dat ten dele gericht was op...

 • 17 mei 2021

  ‘Jongeren stimuleren, dat is mijn belangrijkste taak’

  Vierenhalf jaar geleden ontving hij de Nobelprijs. Tijdens de uitreiking in Stockholm nam Ben Feringa zich voor: nu ga ik wetenschap op de kaart zetten. Zijn missie krijgt een nieuwe impuls met de oprichting van het Ben Feringa Fonds, bedoeld om de...

 • 10 mei 2021

  ‘Gun dementerenden meer vrijheid hun sociale leven vorm te geven’

  Thuiswonende ouderen met geheugenproblemen zijn buitengewoon vindingrijk om zelf controle te houden over hun activiteiten buitenshuis. Demografen Jodi Sturge en Mirjam Klaassens zijn onder de indruk. ‘Of deze mensen meer kunnen dan we denken? Nee,...