Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen onthullen Olympische Wand

18 april 2012

De Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen zetten studenten en medewerkers in de schijnwerpers, die hun studie of dienstverband combineerden met een deelname aan de Olympische Spelen. Zij krijgen een ereplaats op de Olympische Wand die op vrijdag 20 april 2012 onthuld wordt in het Sportcentrum van de ACLO op het Zernikecomplex.

De Olympische Wand is een initiatief van Cees Reitsma en Ton van Klooster, topsportcoördinatoren van universiteit en hogeschool. ‘De hogeschool en de universiteit stimuleren excellente prestaties. In de loop der jaren zijn er veel studenten en medewerkers geweest die een topprestatie in de sport hebben geleverd in combinatie met een studie of loopbaan. Daarom is het de hoogste tijd voor een wall of fame, waarop de Olympiërs worden vereeuwigd met een plaquette en inscriptie,’aldus beide heren.

Joop Alberda, voormalig Olympisch volleybalcoach, opent de feestelijke bijeenkomst waar de olympiërs voor zijn uitgenodigd. Cunera van Selm presenteert de middag en laat een aantal prominenten aan het woord, zoals langebaanschaatster Thijsje Oenema, roeister Ingrid Dusseldorp, bobsleeërs Thimothy Beck en Sybren Jansma en rolstoeltennister Maaike Smit.

Henk Pijlman, voorzitter College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen en Jan de Jeu, collegelid van de Rijksuniversiteit Groningen onthullen de Olympische Wand.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28

Meer nieuws