Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen onthullen Olympische Wand

18 april 2012

De Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen zetten studenten en medewerkers in de schijnwerpers, die hun studie of dienstverband combineerden met een deelname aan de Olympische Spelen. Zij krijgen een ereplaats op de Olympische Wand die op vrijdag 20 april 2012 onthuld wordt in het Sportcentrum van de ACLO op het Zernikecomplex.

De Olympische Wand is een initiatief van Cees Reitsma en Ton van Klooster, topsportcoördinatoren van universiteit en hogeschool. ‘De hogeschool en de universiteit stimuleren excellente prestaties. In de loop der jaren zijn er veel studenten en medewerkers geweest die een topprestatie in de sport hebben geleverd in combinatie met een studie of loopbaan. Daarom is het de hoogste tijd voor een wall of fame, waarop de Olympiërs worden vereeuwigd met een plaquette en inscriptie,’aldus beide heren.

Joop Alberda, voormalig Olympisch volleybalcoach, opent de feestelijke bijeenkomst waar de olympiërs voor zijn uitgenodigd. Cunera van Selm presenteert de middag en laat een aantal prominenten aan het woord, zoals langebaanschaatster Thijsje Oenema, roeister Ingrid Dusseldorp, bobsleeërs Thimothy Beck en Sybren Jansma en rolstoeltennister Maaike Smit.

Henk Pijlman, voorzitter College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen en Jan de Jeu, collegelid van de Rijksuniversiteit Groningen onthullen de Olympische Wand.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:50

Meer nieuws

 • 22 juli 2020

  Voorzichtigheid in Noord-Nederland in afwachting van tweede golf

  Ondanks het gemis van vrijheid, gezelligheid en spontaniteit, zijn inwoners in Noord-Nederland deze zomer voorzichtig bij het maken van hun vakantieplannen. Slechts 14% van de Noord-Nederlanders gaat deze zomer op vakantie in het buitenland,...

 • 10 juli 2020

  ENLIGHT recognized as a European University

  The ENLIGHT consortium of nine European universities, including the University of Groningen, was selected within the framework of the second call for ‘European Universities’, the European Commission's pilot program for new multilateral networks....

 • 08 juli 2020

  Piekopvang in Groningen voorbereid voor internationale studenten

  Aan het einde van de zomer komen er naast veel Nederlandse studenten ook internationale studenten naar Groningen om voor kortere of langere tijd te studeren aan de Hanzehogeschool Groningen (HG) of de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Vanwege de...