About us Latest news News News articles

Nieuwe Broerstraat 5 is uit

04 april 2012

De voorjaarseditie van Broerstraat 5 , het alumniblad van de RUG, is verschenen.

Elfstedentochtboegbeeld Wiebe Wieling, bestuurder in het onderwijs, breekt daarin een lans voor het mogen ‘stapelen’ van opleidingen, want verdere ontwikkeling van jongeren met ‘een’ hoger onderwijs diploma wordt nu steeds meer ontmoedigd. Wielings eenvoudige boerenkomaf en plezier in sport deelt hij met FNV Bondgenotenvoorzitter Henk van der Kolk, die herinneringen ophaalt aan het voormalige Oosterparkstadion.

Daarnaast vertellen Groningse wetenschappers in het aprilnummer over de nieuwe ‘groene economie' leerstoel aquatische biotechnologie, over het wezen van het huisartsenvak, over Joods leven in Groningen en over de humaniteit van onze rechtspraak.

En, onder veel meer, is er een interview met de ‘Dean of Talent Development’, die de RUG heeft aangesteld ter ondersteuning van haar jonge wetenschappers. Want ook voor hen wordt het steeds moeilijker zich goed te ontplooien.

Laatst gewijzigd:03 september 2021 11:28