Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Akai new director Osaka University Centre Groningen

22 maart 2012
Prof. Hirotsu and Prof. Poppema
Prof. Hirotsu and Prof. Poppema

On April 1 2012, Prof H. Akai has succeeded Prof Y. Hirotsu as director of Osaka University Centre for Education and Research in Groningen.

Recently, the institute celebrated its 80-year anniversary. Osaka University has three overseas centers; one in Bangkok, one in San Francisco and one in Groningen, the latter being its gateway to Europe. The Osaka University Centre Groningen aims to strengthen its support for student and researcher exchanges between Osaka University and European universities and research institutions. Osaka University and the University have been strategic partners since 2002.

Live Locally, Grow Globally 

Its university motto being ‘Live Locally, Grow Globally’, the institute organizes various events in Groningen as well as in Japan. Upcoming events are:

- An appetizer course in which students of Osaka University will be trained in English presentation skills by the University of Groningen Language Centre

- A student debate among students from Groningen and Japan

- A science conference on the subject of lasers

- TV-lectures

- A lecture series on Dutch Studies in Osaka by Prof Janny de Jong. She will be the first visiting Dutch Studies professor giving lectures at the Dutch Studies Centre at Osaka University, which was erected at the Tekijuku Memorial Centre on Toyonaka Campus in honor of the 80-year anniversary of the institute

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:14

Meer nieuws

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...