Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Koninklijke onderscheiding voor Albert Veldhuizen

13 maart 2012

Prof.dr. Albert Veldhuizen ontving op vrijdag 9 maart 2012 een koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Tynaarlo, de heer F.A. van Zuilen. Veldhuizen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding onder meer voor zijn bijzondere inzet voor patiënten met scoliose, een rugafwijking waarbij vergroeiing in de wervelkolom is opgetreden.

Veldhuizen is vanaf 1976 tot heden in verschillende functies werkzaam geweest in het UMCG. In 2006 is hij benoemd tot bijzonder hoogleraar wervelkolompathologie. Vanaf 1980 heeft prof. Veldhuizen zich ingezet voor de behandeling van rugafwijkingen en heeft zich later meer specifiek gericht op de behandeling van scoliose. Hij heeft zich hierbij met name ingezet voor de behandeling van kinderen met . Op zijn naam staan verschillende patenten van apparaten en implantaten die voor de behandeling van scoliose ingezet worden.

Hiernaast zette hij zich nadrukkelijk in voor de Vereniging van Scoliosepatiënten. Prof. Veldhuizen is altijd bereid om als spreker op voorlichtingsbijeenkomsten van de vereniging te fungeren om zijn kennis over te brengen, die te delen met scoliosepatiënten en in dialoog te gaan over scoliose en de behandeling daarvan. Ook werkt hij enthousiast mee aan artikelen in het kwartaalblad van de vereniging.

Op 1 december 2011 bereikte Albert Veldhuizen de pensioengerechtigde leeftijd. Hij blijft zich in het UMCG inzetten voor onderzoek en onderwijs.

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u bellen met de persvoorlichters van het UMCG, bereikbaar op telefoonummer (050) 3612200.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:51

Meer nieuws