Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Decembernummer Broerstraat 5 is uit

21 december 2011

De nieuwe Broerstraat 5 opent met een openhartig interview van Ellis Ellenbroek - per abuis staat een andere auteur vermeld - met operazangeres Miranda van Kralingen, die in Groningen haar studie Frans al snel inruilde voor het conservatorium en een succesvolle carrière opbouwde. Als wetenschapper komt onder meer de Britse sociaal psycholoog Russell Spears aan het woord over zijn vakgebied, Diederik Stapel en zijn onderzoek naar sociale identiteit, vooroordelen en discriminatie. De econoom Harry Garretsen licht toe waarom Groningse economen als DNB-president Klaas Knot zo gewild zijn in de Nederlandse financiële wereld en kinderlongarts Gerald Koppelman vertelt over het belang van zijn onderzoek naar de genetische achtergronden van astma. De dankrede van Herman Finkers en de herinneringen van Tjibbe Joustra zullen vele alumni in gedachten terugbrengen naar hun eigen studentenjaren. De kennis van stadsarcheoloog Gert Kortekaas over Groningen voegt daar nog een extra historische dimensie aan toe. Dit, en nog veel meer staat te lezen in het nieuwe decembernummer van Broerstraat 5.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:55

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.