Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Decembernummer Broerstraat 5 is uit

21 december 2011

De nieuwe Broerstraat 5 opent met een openhartig interview van Ellis Ellenbroek - per abuis staat een andere auteur vermeld - met operazangeres Miranda van Kralingen, die in Groningen haar studie Frans al snel inruilde voor het conservatorium en een succesvolle carrière opbouwde. Als wetenschapper komt onder meer de Britse sociaal psycholoog Russell Spears aan het woord over zijn vakgebied, Diederik Stapel en zijn onderzoek naar sociale identiteit, vooroordelen en discriminatie. De econoom Harry Garretsen licht toe waarom Groningse economen als DNB-president Klaas Knot zo gewild zijn in de Nederlandse financiële wereld en kinderlongarts Gerald Koppelman vertelt over het belang van zijn onderzoek naar de genetische achtergronden van astma. De dankrede van Herman Finkers en de herinneringen van Tjibbe Joustra zullen vele alumni in gedachten terugbrengen naar hun eigen studentenjaren. De kennis van stadsarcheoloog Gert Kortekaas over Groningen voegt daar nog een extra historische dimensie aan toe. Dit, en nog veel meer staat te lezen in het nieuwe decembernummer van Broerstraat 5.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws