Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vice-president Osaka University bezoekt de RUG

09 december 2011

Prof. Akira Takahashi, specialist in Hindi, overhandigde een Japans-Hindi woordenboek aan de RUG. Prof. Sibrand Poppema gaf het woordenboek persoonlijk door aan drs. Marjolein Nieboer, bibliothecaris van de RUG, in het bijzijn van Prof. Hirotsu, directeur van Osaka Office Groningen.

 

Tijdens zijn verblijf heeft Prof. Akira Takahashi, de nieuwe vice-president van internationale zaken van Osaka University, een bezoek gebracht aan het College van de RUG, de decanen van de faculteiten die betrokken zijn bij samenwerking tussen de RUG en Osaka University en de voorzitter van het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI). Ook bezocht hij het Osaka University Groningen centre for Education and Research en sprak met de wetenschappelijke coördinatoren voor het gezamenlijke Osaka-Groningen “High energy laser physics” symposium dat in november 2012 plaats zal vinden.

 

Prof. Takahashi is tijdens zijn reis vergezeld door Prof. Satoshi Ogihara, initiatiefnemer en coördinator van het jaarlijkse symposium over de samenwerking op het gebied van onderwijs, onderzoek en uitwisseling tussen de EU en Japan. Afgelopen jaar werd dit bijgewoond door vertegenwoordigers vanuit de EU, DG Education & Culture en het educatief, audiovisueel en cultureel uitvoerend bureau (EACEA). Ook waren hier promovendi en medewerkers van de Universiteiten van Osaka, Kobe, Heidelberg, EMBL-Heidelberg, Bochum, Groningen en JSPS-office Bonn aanwezig.

Prof. Poppema overhandigt het Japans-Hindi woordenboek aan Mevr. Nieboer in het bijzijn van Prof. Hirotsu.
Prof. Poppema overhandigt het Japans-Hindi woordenboek aan Mevr. Nieboer in het bijzijn van Prof. Hirotsu.
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30
printView this page in: English

Meer nieuws