Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alumni trips 2012

20 december 2011

Greenland - September 2012

Floe in Greenland image credit Beluga Adventure
Floe in Greenland
University of Groningen professor on Arctic and Antarctic studies dr. Louwrens Hacquebord will guide the group on a journey along all of Greenland’s breath taking highlights. To name a few: the sailboat Rembrandt van Rijn will sail all along the coast of Greenland towards Siorapaluk, the northernmost inhabited village of Greenland. A visit to Thule, the high arctic Tundra (with reindeer, snow geese, muskoxen). And calls at the spectacular ice-capped Crimson Cliffs, Cape York, enormous glaciers, beautiful lakes and a tour around Nuussauq peninsula. The alumni trip to Greenland will take place from 5 to 22 September 2012 and costs 4800-5200 euro a person.

Easter Islands - November 2012

The second alumni trip will take its attendants to Chili and Easter Island in November. In 17 days the travellers will get to see everything ranging from the Atacama desert in the north of Chili to Easter Island and the vibrant city of Santiago. In Chili they will get to enjoy colourful rocky landscapes with wondrous forms, volcanos, salt lakes, the sand dunes of the Atacama desert, the impressive El Tatio geysers and the Chaxa Lagoon. Furthermore, a trip will be made to one of the world’s largest observatories (ESO) with enormous telescopes in an impressive moon landscape. Also, the Easter Island will be explored as well as its mystical Moai’s and intriguing religious centres. All of this will take place under the guidance of Prof. dr. Jan Boersma, biologist and theologist, who will share with the participants the turbulent history of the island.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:14

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...