Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen stijgt in Top 100 van de Taiwan Ranking

01 december 2011

De Rijksuniversiteit Groningen staat dit jaar nog steviger in de Top 100 van de Taiwan Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities. De RUG bekleedt nu de 90ste positie op de mondiale ranglijst. Vorig jaar stond de universiteit op plek 96. Collegevoorzitter Sibrand Poppema verwacht dat de RUG de ingezette lijn zal kunnen voortzetten en volgend jaar opnieuw zal stijgen in de Taiwan Ranking.

Taiwan Ranking

De Taiwan Ranking wordt jaarlijks gepubliceerd door de Higher Education Evaluation and Accreditation Council of Taiwan (HEEACT) en bestaat uit een mondiale Top 500 van universiteiten. De ranking is met name gebaseerd op een meting van onderzoekskwaliteit, waarbij universiteiten worden beoordeeld op drie criteria: ‘research productivity’ (20% van de totaalscore), ‘research impact’ (30%) en ‘research excellence’ (50%).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...