Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen stijgt in Top 100 van de Taiwan Ranking

01 december 2011

De Rijksuniversiteit Groningen staat dit jaar nog steviger in de Top 100 van de Taiwan Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities. De RUG bekleedt nu de 90ste positie op de mondiale ranglijst. Vorig jaar stond de universiteit op plek 96. Collegevoorzitter Sibrand Poppema verwacht dat de RUG de ingezette lijn zal kunnen voortzetten en volgend jaar opnieuw zal stijgen in de Taiwan Ranking.

Taiwan Ranking

De Taiwan Ranking wordt jaarlijks gepubliceerd door de Higher Education Evaluation and Accreditation Council of Taiwan (HEEACT) en bestaat uit een mondiale Top 500 van universiteiten. De ranking is met name gebaseerd op een meting van onderzoekskwaliteit, waarbij universiteiten worden beoordeeld op drie criteria: ‘research productivity’ (20% van de totaalscore), ‘research impact’ (30%) en ‘research excellence’ (50%).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....