Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jan de Jeu benoemd tot lid College van Bestuur

24 november 2011
Drs. J. de Jeu
Drs. J. de Jeu

De Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen heeft drs. Jan de Jeu benoemd tot lid van het College van Bestuur. De Jeu is momenteel partner bij het managementadviesbureau Twynstra Gudde. Hij treedt per 1 januari 2012 in dienst van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Jeu (Rotterdam, 1955) is alumnus van de universiteit. Hij studeerde in 1981 af in de Wijsbegeerte en in 1983 in de Pedagogiek. Van 1982 tot 2000 werkte De Jeu bij de Erasmus Universiteit Rotterdam als adviseur universitair onderwijs, en bij PTT Post en het Martini Ziekenhuis Groningen in diverse leidinggevende functies.

In 2001 werd De Jeu partner bij Twynstra Gudde. Hij verrichtte daar verschillende advies- en interim-opdrachten op het gebied van facility management, huisvesting en vastgoed voor bedrijven en organisaties in het publieke domein. De afgelopen jaren richtte hij zich vooral op organisatie- en bedrijfsvoeringsvragen in de gezondheidszorg en gaf hij leiding aan de Bestuursadviespraktijk van Twynstra Gudde. Sinds 2007 is De Jeu directeur Bedrijfsvoering bij Twynstra Gudde.

Naast zijn reguliere werk is De Jeu vicevoorzitter van de Stichting Provinciaal Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO Groningen). Ook is De Jeu voorzitter van de raad van advies van het Agis Zorgkantoor Utrecht en voorzitter van de raad van toezicht van de Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2).

De Jeu is gehuwd en heeft drie kinderen. Hij woont in de gemeente Groningen.

Noot voor de pers

- Meer informatie: afdeling Communicatie, tel. 050-363 4444, e-mail: communicatie@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

  • 08 juni 2018

    Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

    Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

  • 06 juni 2018

    RUG op plek 120 in QS ranking

    De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

  • 01 juni 2018

    Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

    NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...