Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jan de Jeu benoemd tot lid College van Bestuur

24 november 2011
Drs. J. de Jeu
Drs. J. de Jeu

De Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen heeft drs. Jan de Jeu benoemd tot lid van het College van Bestuur. De Jeu is momenteel partner bij het managementadviesbureau Twynstra Gudde. Hij treedt per 1 januari 2012 in dienst van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Jeu (Rotterdam, 1955) is alumnus van de universiteit. Hij studeerde in 1981 af in de Wijsbegeerte en in 1983 in de Pedagogiek. Van 1982 tot 2000 werkte De Jeu bij de Erasmus Universiteit Rotterdam als adviseur universitair onderwijs, en bij PTT Post en het Martini Ziekenhuis Groningen in diverse leidinggevende functies.

In 2001 werd De Jeu partner bij Twynstra Gudde. Hij verrichtte daar verschillende advies- en interim-opdrachten op het gebied van facility management, huisvesting en vastgoed voor bedrijven en organisaties in het publieke domein. De afgelopen jaren richtte hij zich vooral op organisatie- en bedrijfsvoeringsvragen in de gezondheidszorg en gaf hij leiding aan de Bestuursadviespraktijk van Twynstra Gudde. Sinds 2007 is De Jeu directeur Bedrijfsvoering bij Twynstra Gudde.

Naast zijn reguliere werk is De Jeu vicevoorzitter van de Stichting Provinciaal Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO Groningen). Ook is De Jeu voorzitter van de raad van advies van het Agis Zorgkantoor Utrecht en voorzitter van de raad van toezicht van de Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2).

De Jeu is gehuwd en heeft drie kinderen. Hij woont in de gemeente Groningen.

Noot voor de pers

- Meer informatie: afdeling Communicatie, tel. 050-363 4444, e-mail: communicatie@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...