Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Samenwerking met Saint Petersburg State University hernieuwd

28 oktober 2011
Foto ondertekening

In gezelschap van premier Mark Rutte tekende collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema  21 oktober een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst met rector Nikolay Kropachev van de St. Petersburg State University.

Het gaat om bestaande samenwerking met op het gebied natuurkunde, scheikunde en wiskunde, maar er is tijdens het bezoek van RUG-delegatie vorige week ook gesproken over mogelijkheden om te komen tot samenwerking bij sociale wetenschappen en economie.

Hoofdgebouw St. Petersburg State University
Hoofdgebouw St. Petersburg State University

Op het programma staan het uitwisselen van studenten en het opzetten van gezamenlijke PhD-projecten. In St. Petersburg werden verder afspraken gemaakt over een gezamenlijk congres in 2013 over civiel recht.

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 12:39

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...