Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Samenwerking met Saint Petersburg State University hernieuwd

28 oktober 2011
Foto ondertekening

In gezelschap van premier Mark Rutte tekende collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema  21 oktober een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst met rector Nikolay Kropachev van de St. Petersburg State University.

Het gaat om bestaande samenwerking met op het gebied natuurkunde, scheikunde en wiskunde, maar er is tijdens het bezoek van RUG-delegatie vorige week ook gesproken over mogelijkheden om te komen tot samenwerking bij sociale wetenschappen en economie.

Hoofdgebouw St. Petersburg State University
Hoofdgebouw St. Petersburg State University

Op het programma staan het uitwisselen van studenten en het opzetten van gezamenlijke PhD-projecten. In St. Petersburg werden verder afspraken gemaakt over een gezamenlijk congres in 2013 over civiel recht.

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 12:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....