Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe directeur Stichting Business Generator Groningen

27 oktober 2011

Jan Sikkema is per 1 januari 2012 benoemd als directeur van Stichting Business Generator Groningen (SBGG). Sikkema volgt dr. Dirkjan Masman op die SBGG sinds 2007 leidt.

Dr. Jan Sikkema (Surhuisterveen,1964) studeerde Biologie in Groningen en promoveerde in 1993 aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen. Daarna was hij onder andere werkzaam bij Friesland Foods als corporate technology manager en bij Top Institute Food and Nutrition als programmadirecteur. Hij heeft uitgebreide ervaring op het gebied van innovatie, technologie-ontwikkeling en programmamanagement in de voedingsindustrie en life sciences.

Sikkema zal zijn werkzaamheden als directeur SBGG combineren met zijn huidige functie van hoofd Business Development UMCG. Ook zal hij deel uitmaken van het management team van het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap (CVO) Groningen, dat onlangs van start ging met een subsidie van minister Verhagen.

Onder leiding van Dirkjan Masman heeft SBGG de valorisatie van met name het Life Sciences onderzoek in Groningen flink uitgebouwd. De Stichting heeft een aansprekende octrooiportefeuille opgebouwd en meerdere startende ondernemingen begeleid. Masman wordt directeur van Radboud Translational Medicine B.V., onderdeel van het UMC St Radboud in Nijmegen.

SBGG is een samenwerkingsverband van Rijksuniversiteit Groningen (RUG), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Rabobank. SBGG richt zich op het screenen en scouten van mogelijke octrooieerbare ideeën, waardevermeerdering van intellectueel eigendom voortkomend uit de kennisinstellingen, licentiëring en het genereren van nieuwe spin-off bedrijven op het gebied van Life Sciences.

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Business Generator, tel. 050-3138000
 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws