Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen tekent Memorandum of Understanding met Moscow State University

20 oktober 2011

Een delegatie van de Rijksuniversiteit Groningen onder leiding van collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema brengt deze week een bezoek aan Rusland. Woensdag 19 oktober tekende Poppema een Memorandum of Understanding met de Moscow State University Lomonosov.

Naast Poppema is de delegatie samengesteld uit prof. dr. Paul van Loosdrecht (hoogleraar natuurkunde), prof. dr. Henk Broer (hoogleraar wiskunde), prof. dr. Henk Kiers (decaan faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen) en Frans Rutten ( Associate Dean for International Affairs van de faculteit Economie en Bedrijfskunde).

Doel van het bezoek aan Rusland is om nieuwe contacten te leggen en bestaande banden te bestendigen met universiteiten in Moskou en St. Petersburg. Het Memorandum of Understanding met de Moscow State University werd getekend met vice-rector prof.dr. Khokhlov.

Na de ondertekening volgden gesprekken met hoogleraren van de afdelingen fysica, wiskunde, psychologie, sociologie en economie. Van Loosdrecht ging na die gesprekken naar het Laser Center van de Moskouse universiteit waar hij door Russische collega’s werd ontvangen. Later op de dag bezochten Poppema, Rutten en Kiers de Higher School of Economics.


Met het Oog op Morgen

Naar aanleiding van het bezoek was CvB-voorzitter Poppema in Met het Oog op Morgen over de Groningse rol in het Skolkovo Project, het Russische Silicon Valley. (Start prof.dr. Poppema op 27.05)

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 12:30
printView this page in: English

Meer nieuws