Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen tekent Memorandum of Understanding met Moscow State University

20 oktober 2011

Een delegatie van de Rijksuniversiteit Groningen onder leiding van collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema brengt deze week een bezoek aan Rusland. Woensdag 19 oktober tekende Poppema een Memorandum of Understanding met de Moscow State University Lomonosov.

Naast Poppema is de delegatie samengesteld uit prof. dr. Paul van Loosdrecht (hoogleraar natuurkunde), prof. dr. Henk Broer (hoogleraar wiskunde), prof. dr. Henk Kiers (decaan faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen) en Frans Rutten ( Associate Dean for International Affairs van de faculteit Economie en Bedrijfskunde).

Doel van het bezoek aan Rusland is om nieuwe contacten te leggen en bestaande banden te bestendigen met universiteiten in Moskou en St. Petersburg. Het Memorandum of Understanding met de Moscow State University werd getekend met vice-rector prof.dr. Khokhlov.

Na de ondertekening volgden gesprekken met hoogleraren van de afdelingen fysica, wiskunde, psychologie, sociologie en economie. Van Loosdrecht ging na die gesprekken naar het Laser Center van de Moskouse universiteit waar hij door Russische collega’s werd ontvangen. Later op de dag bezochten Poppema, Rutten en Kiers de Higher School of Economics.


Met het Oog op Morgen

Naar aanleiding van het bezoek was CvB-voorzitter Poppema in Met het Oog op Morgen over de Groningse rol in het Skolkovo Project, het Russische Silicon Valley. (Start prof.dr. Poppema op 27.05)

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 12:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...