Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen tekent Memorandum of Understanding met Moscow State University

20 oktober 2011

Een delegatie van de Rijksuniversiteit Groningen onder leiding van collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema brengt deze week een bezoek aan Rusland. Woensdag 19 oktober tekende Poppema een Memorandum of Understanding met de Moscow State University Lomonosov.

Naast Poppema is de delegatie samengesteld uit prof. dr. Paul van Loosdrecht (hoogleraar natuurkunde), prof. dr. Henk Broer (hoogleraar wiskunde), prof. dr. Henk Kiers (decaan faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen) en Frans Rutten ( Associate Dean for International Affairs van de faculteit Economie en Bedrijfskunde).

Doel van het bezoek aan Rusland is om nieuwe contacten te leggen en bestaande banden te bestendigen met universiteiten in Moskou en St. Petersburg. Het Memorandum of Understanding met de Moscow State University werd getekend met vice-rector prof.dr. Khokhlov.

Na de ondertekening volgden gesprekken met hoogleraren van de afdelingen fysica, wiskunde, psychologie, sociologie en economie. Van Loosdrecht ging na die gesprekken naar het Laser Center van de Moskouse universiteit waar hij door Russische collega’s werd ontvangen. Later op de dag bezochten Poppema, Rutten en Kiers de Higher School of Economics.


Met het Oog op Morgen

Naar aanleiding van het bezoek was CvB-voorzitter Poppema in Met het Oog op Morgen over de Groningse rol in het Skolkovo Project, het Russische Silicon Valley. (Start prof.dr. Poppema op 27.05)

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 12:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...