Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Québec Festival: theater, dans, muziek en circus uit Canada

26 oktober 2011

Circussensatie The 7 Fingers, het wereldberoemde dansgezelschap La La La Human Steps en Nederlandse premières van Québécoise speelfilms. Dit zijn enkele highlights die te zien zijn tijdens het Québec Festival, van vrijdag 4 t/m zondag 13 november 2011. Voor dit festival hebben De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen, het Groninger Forum en de Rijksuniversiteit Groningen de handen ineengeslagen.

Directe aanleiding voor dit festival was de zeer geslaagde ‘Week van de Canadese Dans’ in de Stadsschouwburg Groningen in 2008, waarbij dansgezelschappen uit Québec hun opwachting maakten. Het hart van het Québec Festival voert op vele plaatsen langs de kunsten: Québec onderscheidt zich ondermeer in nouveau cirque en dans. De Canadese circussensatie The 7 Fingers verzorgt met de indrukwekkende voorstelling PSY de opening van het festival. De dans wordt ingebracht door Compagnie Flak en La La La Human Steps, twee dans-voorstellingen die een breed spectrum laten zien. Maar ook de muziek komt van overzee, van de klassieke top met Les Violins du Roy naar het muzikale zesmansorkest l’Orchestre d’Hommes-Orchestres.

Verder wordt er een debat georganiseerd over migratie, een avond over projecten uit Québec op het gebied van Augmented Reality, een literair programma over migrantenschrijvers en nog veel meer. Bezoekers van het festival kunnen er een complete avond uit van maken, in vier toprestaurants in Groningen staat namelijk de culinaire keuken van Québec centraal: Restaurant Muze, De Pauw, 2 Belgen en Bacchus Bistro. De chefkoks van deze restaurants hebben voorafgaand aan het festival een speciale masterclass van Samuel Aubry-Gagnon, de Chefkok van de Algemene afvaardiging van Québec in Brussel, gevolgd om zich de specialiteiten eigen te maken.

Québec Festival

vr 4 t/m zo 13 november 2011
Locaties: De Oosterpoort, Stadsschouwburg Groningen, ForumImages en Rijksuniversiteit Groningen
Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.quebecfestival.nl

Het Québec Festival is georganiseerd in samenwerking met de Algemene afvaardiging van Québec in Brussel.

Meer informatie: Mirjam van der Heide: 050-3680189 / m.van.der.heide opsb.groningen.nl

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:57

Meer nieuws

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.

 • 05 december 2022

  Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School

  Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...