Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Turner Zonderland vijfde op WK

17 oktober 2011

Epke Zonderland heeft op de WK turnen in Tokio een vijfde plaats behaald op het onderdeel rekstok. De student geneeskunde aan de RUG zag met die prestatie directe plaatsing voor de Olympische Spelen 2012 aan zich voorbij gaan.

Een zeldzaam foutje verpestte de verder fantastische oefening van Zonderland, die op dit onderdeel regerend Europees kampioen is en al twee keer tweede werd op het WK. Alle moeilijke vluchtelementen had hij laten zien. Zelfs de Gaylord 2 en de nimmer vertoonde Cassina-Kolman wist Zonderland met succes af te ronden. Bij zijn laatste vluchtelement, de Yamawaki, raakte zijn voet echter de stok, een doodzonde bij de rekstokoefening. Een vijfde plek was wat resteerde. 

Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2012 had Zonderland op het WK een medaille moeten halen. Hij heeft nu nog één kans om zich te plaatsen, in januari tijdens een olympisch kwalificatietoernooi. Daar kan hij als meerkamper proberen een plek op de Spelen te behalen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....