Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Turner Zonderland vijfde op WK

17 oktober 2011

Epke Zonderland heeft op de WK turnen in Tokio een vijfde plaats behaald op het onderdeel rekstok. De student geneeskunde aan de RUG zag met die prestatie directe plaatsing voor de Olympische Spelen 2012 aan zich voorbij gaan.

Een zeldzaam foutje verpestte de verder fantastische oefening van Zonderland, die op dit onderdeel regerend Europees kampioen is en al twee keer tweede werd op het WK. Alle moeilijke vluchtelementen had hij laten zien. Zelfs de Gaylord 2 en de nimmer vertoonde Cassina-Kolman wist Zonderland met succes af te ronden. Bij zijn laatste vluchtelement, de Yamawaki, raakte zijn voet echter de stok, een doodzonde bij de rekstokoefening. Een vijfde plek was wat resteerde. 

Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2012 had Zonderland op het WK een medaille moeten halen. Hij heeft nu nog één kans om zich te plaatsen, in januari tijdens een olympisch kwalificatietoernooi. Daar kan hij als meerkamper proberen een plek op de Spelen te behalen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...