Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Turner Zonderland vijfde op WK

17 oktober 2011

Epke Zonderland heeft op de WK turnen in Tokio een vijfde plaats behaald op het onderdeel rekstok. De student geneeskunde aan de RUG zag met die prestatie directe plaatsing voor de Olympische Spelen 2012 aan zich voorbij gaan.

Een zeldzaam foutje verpestte de verder fantastische oefening van Zonderland, die op dit onderdeel regerend Europees kampioen is en al twee keer tweede werd op het WK. Alle moeilijke vluchtelementen had hij laten zien. Zelfs de Gaylord 2 en de nimmer vertoonde Cassina-Kolman wist Zonderland met succes af te ronden. Bij zijn laatste vluchtelement, de Yamawaki, raakte zijn voet echter de stok, een doodzonde bij de rekstokoefening. Een vijfde plek was wat resteerde. 

Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2012 had Zonderland op het WK een medaille moeten halen. Hij heeft nu nog één kans om zich te plaatsen, in januari tijdens een olympisch kwalificatietoernooi. Daar kan hij als meerkamper proberen een plek op de Spelen te behalen.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:56

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.