Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Song in space: the effects of song structure and singer location on territorial behavior on nightingales

28 oktober 2011

Promotie: dhr. J.P. Sprau, 12.45 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Song in space: the effects of song structure and singer location on territorial behavior on nightingales

Promotor(s): prof.dr. M.E. Visser, prof.dr. M. Naguib

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Netwerkende nachtegalen doen het zonder Twitter: boodschap zit 'm in zangstructuur en -plek

Het gaat niet alleen om hoe je zingt, maar ook om waar je zingt. Dat samen bepaalt je boodschap en je kwaliteit als zanger, en dus als man. Dat geldt in ieder geval voor vrijgezelle nachtegalen, en daarmee waarschijnlijk voor meer communicerende dieren. Philipp Sprau van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) bezocht - net als de nachtegaalvrouwen - de nachtelijke concerten en floot een experimenteel deuntje mee.

Laatst gewijzigd:08 januari 2018 14:58
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...