Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Planning and scheduling in process industries considering industry-specific characteristics

10 oktober 2011

Promotie: dhr. O.A. Kilic, 11.00 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Planning and scheduling in process industries considering industry-specific characteristics

Promotor(s): prof.dr. D.P. van Donk, prof.dr. J. Wijngaard

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

Planning en regulering in de procesindustrie

De procesindustrie heeft specifieke product- en proceskenmerken die de productie aanzienlijk beïnvloeden, zoals beschikbaarheid en opbrengst van grondstoffen, flexibele productrecepten, vergankelijke materialen, traceerbaarheidsvereisten en opslagcapaciteit. In menige productieomgeving komen industriespecifieke kenmerken tegelijk voor, reden waarom de planning en regulering rekening moet houden met een combinatie van deze kenmerken en hun interactie. Hoewel de literatuur reeds een verscheidenheid aan modellen en methoden biedt die deze kenmerken afzonderlijk bespreken, behandelt het proefschrift van Kilic de relatie tussen de kenmerken. Zijn proefschrift is georganiseerd als een collectie van wetenschappelijke artikelen, die zijn gewijd aan afzonderlijke en praktisch-relevante problemen afkomstig uit een specifieke productieomgeving. Elk individueel paper ontwerpt een wiskundig model en ontwikkelt vervolgens oplossingsmethoden voor het probleem op basis van goed gefundeerde optimalisatiemethoden.

Onur Alper Kilic (Turkije, 1981) studeerde Operations Research aan de Hacettepe universiteit in Turkije, waaraan hij als docent verbonden is. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!