Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

‘Ik en Wij’ door de ogen van cursisten van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen

26 oktober 2011

Het Talencentrum RUG en de Bibliotheek organiseren tijdens de Maand van de Geschiedenis een culturele middag waar de verhalen over Groningen worden voorgelezen, voorzien van een muzikale Groninger en internationale omlijsting. ’Ik en Wij: Groningen door de ogen van nieuwe Groningers’ geeft een verfrissende kijk op het leven en de geschiedenis van Stad en Ommeland.

Aan de Rijksuniversiteit studeren en werken veel buitenlandse studenten en wetenschappers die vóór of tijdens hun werk of studie een cursus Nederlands aan het Talencentrum van de universiteit volgen.

In de maanden voorafgaand aan de maand van de geschiedenis schreven ze, als onderdeel van hun cursus en geïnspireerd door het thema ‘Ik en Wij’, een verhaal over de plaats waar ze wonen: over de Groningers, over de bijzondere plekken in de stad en de provincie, over de manier waarop we hier leven en over de zaken die opvallen als ‘ik als buitenlander’ deel ga uitmaken van ‘wij als Groningers’. Hilarische, ontroerende en bespiegelende verhalen over het leven in het hoge Noorden van Nederland.

Zondagmiddag 30 oktober 2011, aanvang 14.00 uur, toegang gratis.
Openbare Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18 Groningen,
Presentatie: Ronald Ohlsen

Meer informatie: Ronald Ohlsen

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws