Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

‘Ik en Wij’ door de ogen van cursisten van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen

26 oktober 2011

Het Talencentrum RUG en de Bibliotheek organiseren tijdens de Maand van de Geschiedenis een culturele middag waar de verhalen over Groningen worden voorgelezen, voorzien van een muzikale Groninger en internationale omlijsting. ’Ik en Wij: Groningen door de ogen van nieuwe Groningers’ geeft een verfrissende kijk op het leven en de geschiedenis van Stad en Ommeland.

Aan de Rijksuniversiteit studeren en werken veel buitenlandse studenten en wetenschappers die vóór of tijdens hun werk of studie een cursus Nederlands aan het Talencentrum van de universiteit volgen.

In de maanden voorafgaand aan de maand van de geschiedenis schreven ze, als onderdeel van hun cursus en geïnspireerd door het thema ‘Ik en Wij’, een verhaal over de plaats waar ze wonen: over de Groningers, over de bijzondere plekken in de stad en de provincie, over de manier waarop we hier leven en over de zaken die opvallen als ‘ik als buitenlander’ deel ga uitmaken van ‘wij als Groningers’. Hilarische, ontroerende en bespiegelende verhalen over het leven in het hoge Noorden van Nederland.

Zondagmiddag 30 oktober 2011, aanvang 14.00 uur, toegang gratis.
Openbare Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18 Groningen,
Presentatie: Ronald Ohlsen

Meer informatie: Ronald Ohlsen

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....