Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen tekent samenwerkingsovereenkomst met Skolkovo

26 oktober 2011
foto ondertekening

Collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema heeft tijdens het bezoek van een RUG-delegatie aan Rusland een Memorandum on Cooperation getekend met de Skolkovo Foundation.

Skolkovo is een hightech wetenschapsproject waarvoor op moment in de omgeving van Moskou de gebouwen worden neergezet. Het staat ook wel bekend als de Russische ‘Silicon Valley’. Skolkovo is in 2010 gestart op initiatief van de Russische president Dmitry Medvedev.

Doel van de Skolkovo Foundation for Development of the Center of Research and Commercializing of New Technologies is het creëren een omgeving waarin toegepast onderzoek kan floreren. Daarbij zijn energie en energie efficiëntie, ruimte, biomedisch onderzoek, kerntechnologie en IT als focus-gebieden aangemerkt.

Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst krijgt de Rijksuniversiteit Groningen de mogelijkheid om onderzoeksvoorstellen voor het project in te dienen.

De ondertekening vond donderdag 20 oktober plaats. Poppema tekende de overeenkomst met vice-president Oleg Alekseyev van het Skolkovo Fund. De ondertekeningsplechtigheid werd gehouden bij de opening van een Russisch-Nederlandse conferentie over bio-energie en werd bijgewoond door de Nederlandse premier Mark Rutte en de eerste vice-premier van Rusland Victor Zubkov.

Zie ook: Unifocus

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 10:51

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...