Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Viroloog Jan Wilschut vanavond in Labyrint

27 september 2011

De komende maanden is het weer zover: bijna drie miljoen mensen gaan een griepprik halen. Reden voor het tv-programma Labyrint om zich te verdiepen in het griepvirus.

Hoe slaagt het virus er in om wetenschappers steeds maar weer een stapje voor te blijven? Wat kunnen we leren van meer dan vijftig miljoen doden in 1918 die stierven aan de Spaanse griep? Is een universeel griepvaccin in zicht?

In de uitzending woensdag 28 september komt ook de Groningse viroloog prof. dr. Jan Wilschut (UMCG) aan het woord over vraag of virologen ooit de wedstrijd tegen het telkens veranderende griepvirus kunnen winnen.

Aanvang: 20.50 uur, VPRO NTR Nederland 2.

Direct na de uitzending kunt u napraten met o.a. Jan Wilschut via www.labyrint.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...