Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Viroloog Jan Wilschut vanavond in Labyrint

27 september 2011

De komende maanden is het weer zover: bijna drie miljoen mensen gaan een griepprik halen. Reden voor het tv-programma Labyrint om zich te verdiepen in het griepvirus.

Hoe slaagt het virus er in om wetenschappers steeds maar weer een stapje voor te blijven? Wat kunnen we leren van meer dan vijftig miljoen doden in 1918 die stierven aan de Spaanse griep? Is een universeel griepvaccin in zicht?

In de uitzending woensdag 28 september komt ook de Groningse viroloog prof. dr. Jan Wilschut (UMCG) aan het woord over vraag of virologen ooit de wedstrijd tegen het telkens veranderende griepvirus kunnen winnen.

Aanvang: 20.50 uur, VPRO NTR Nederland 2.

Laatst gewijzigd:01 maart 2022 14:10

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 23 februari 2023

  Vici-beurzen voor vier onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan vier RUG/UMCG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1,5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. Marleen Kamperman, prof. dr. Lisa Herzog, prof. dr. ir. Ming Cao en prof....

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...