Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Viroloog Jan Wilschut vanavond in Labyrint

27 september 2011

De komende maanden is het weer zover: bijna drie miljoen mensen gaan een griepprik halen. Reden voor het tv-programma Labyrint om zich te verdiepen in het griepvirus.

Hoe slaagt het virus er in om wetenschappers steeds maar weer een stapje voor te blijven? Wat kunnen we leren van meer dan vijftig miljoen doden in 1918 die stierven aan de Spaanse griep? Is een universeel griepvaccin in zicht?

In de uitzending woensdag 28 september komt ook de Groningse viroloog prof. dr. Jan Wilschut (UMCG) aan het woord over vraag of virologen ooit de wedstrijd tegen het telkens veranderende griepvirus kunnen winnen.

Aanvang: 20.50 uur, VPRO NTR Nederland 2.

Direct na de uitzending kunt u napraten met o.a. Jan Wilschut via www.labyrint.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...

 • 07 september 2018

  UMCG onderzoekt effect behandeling met virtual reality voor fantoompijn

  Het UMCG doet mee aan een groot internationaal onderzoek naar een nieuwe behandeling van fantoompijn. Bij deze behandeling krijgen patiënten trainingen met behulp van virtual reality en augmented reality.