Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Viroloog Jan Wilschut vanavond in Labyrint

27 september 2011

De komende maanden is het weer zover: bijna drie miljoen mensen gaan een griepprik halen. Reden voor het tv-programma Labyrint om zich te verdiepen in het griepvirus.

Hoe slaagt het virus er in om wetenschappers steeds maar weer een stapje voor te blijven? Wat kunnen we leren van meer dan vijftig miljoen doden in 1918 die stierven aan de Spaanse griep? Is een universeel griepvaccin in zicht?

In de uitzending woensdag 28 september komt ook de Groningse viroloog prof. dr. Jan Wilschut (UMCG) aan het woord over vraag of virologen ooit de wedstrijd tegen het telkens veranderende griepvirus kunnen winnen.

Aanvang: 20.50 uur, VPRO NTR Nederland 2.

Direct na de uitzending kunt u napraten met o.a. Jan Wilschut via www.labyrint.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 07 juni 2018

  Hoge sterfte onder leverpatiëntjes toont belang van levende donatie

  Twintig procent van de patiëntjes jonger dan zes maanden met de zeldzame leverziekte galgangatresie en ernstige leverbeschadiging die tussen 2001 en 2014 op de wachtlijst voor een levertransplantatie stonden, overleed voor een geschikte donorlever beschikbaar...