Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Studenten beoordelen Rijksuniversiteit Groningen als de beste

29 september 2011

Volgens studenten is de Rijksuniversiteit Groningen samen met Radboud Universiteit de beste universiteit in Nederland. Zestien opleidingen van de RUG halen het hoogste cijfer in een onderzoek van weekblad Elsevier dat 29 september verscheen.

Ongeveer 60.000 studenten beoordeelden in de Elsevier-enquête hun opleiding en universiteit op aanwezige faciliteiten, de inrichting van de opleiding, de kwaliteit van onderwijs en docenten, de toetsing en de interne organisatie en communicatie.

De opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen die als beste in het land werden beoordeeld zijn bedrijfseconomie, bedrijfskunde, fiscale economie, notarieel recht, farmacie, sociale geografie en planologie, kunstmatige intelligentie, scheikunde, archeologie, Engelse taal en cultuur, geschiedenis, informatiekunde, kunstgeschiedenis, media en cultuur, wijsbegeerte en Nederlandse taal en cultuur.

Elsevier vroeg ook aan hoogleraren en universitaire hoofddocenten welke opleiding zij de beste vinden op hun vakgebied. De eigen opleiding mochten ze daarbij niet noemen. Voor Groningen kwamen daar biologie, godgeleerdheid en wijsbegeerte als de beste in het land uit de bus. De beste brede universiteit is volgens de hoogleraren de Universiteit Utrecht. De Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden delen in het rijtje brede universiteiten de tweede plaats, daarna volgt Groningen.


Voor een toelichting en verantwoording van het onderzoek, zie: Elsevier

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:54

Meer nieuws

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.

 • 05 december 2022

  Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School

  Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...