Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Openbare lezingen en werkcolleges gastschrijver Annejet van der Zijl

04 augustus 2011

In het najaar van 2011 is Annejet van der Zijl gastschrijver aan de Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit der Letteren. Zij verzorgt dan een aantal openbare lezingen en een reeks werkcolleges voor studenten van de Rijksuniversiteit Groningen met als thema ‘Schrijven is verleiden’. Van der Zijl is vooral bekend van haar literaire werken 'Anna', de biografie van Annie M.G. Schmidt en Sonny Boy.

Lezingen en werkcolleges

De lezingen en een interview zijn toegankelijk voor een breed publiek. Belangstellenden kunnen kaarten reserveren via Studium Generale (http://studium.hosting.rug.nl/). Voor de werkcolleges kunnen RUG-studenten zich aanmelden door middel van een geschreven motivatie . Er kunnen maximaal veertien studenten deelnemen aan de colleges: zeven letterenstudenten en zeven studenten van buiten de Letterenfaculteit.

Meer informatie

 • Over de lezingen en reserveringen
 • Over de werkcolleges en aanmelding
Laatst gewijzigd:26 mei 2021 16:03

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.