Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Online-enquête naar de omgang van internetgebruikers met privacy

31 augustus 2011

Eén van de belangrijkste veranderingen in maatschappelijke trends van de afgelopen jaren is het toenemende gebruik van internet. Bezoekers aan een website wordt vaak om persoonlijke informatie gevraagd. De website vraagt meestal toestemming aan de gebruiker om deze informatie te gebruiken. Het CONSENT-project, gecoördineerd door de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijkuniversiteit Groningen, onderzoekt hoe consumentengedrag en commerciële processen de rol van het verlenen van toestemming veranderen bij de verwerking van persoonlijke gegevens. CONSENT heeft in heel Europa een online enquête gelanceerd om meningen van internetgebruikers te verzamelen. De uitkomsten van deze enquête zullen worden onderzocht en verkregen feedback zal worden gebruikt bij het opstellen van beleidsinstructies voor de Europese Commissie.

‘Consumenten hebben hiermee een middel in handen om de gang van zaken op het internet te beïnvloeden, aangezien de resultaten van de enquête zullen worden gebruikt bij de opstelling van nieuwe Europese beleidsregels’, aldus prof.dr. Joseph Cannataci en prof.dr. Jeanne Pia Mifsud Bonnici, die de leiding hebben over het CONSENT-project.

Door aan deze enquête mee te doen hebben deelnemers echt de mogelijkheid om de richting en inhoud van nieuw Europees beleid en wetgeving over internetgebruik te beïnvloeden. De enquête in het Nederlands (en tevens in het Engels en een aantal andere Europese talen) is beschikbaar op http://bit.ly/Survey-CONSENT

Het CONSENT-project brengt 19 partners afkomstig uit 13 landen samen en wordt ondersteund met € 2,6 miljoen van de Europese Commissie. Het project loopt naar schatting tot april 2013.

Meer informatie:
Prof. J.A. Cannataci - http://www.rug.nl/staff/j.a.cannataci/index
Prof. J.P Mifsud Bonnici - http://www.rug.nl/staff/g.p.mifsud.bonnici/index
Over het CONSENT-project: http://www.consent.law.muni.cz/

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 11:28

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...