Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

HPC/V op Noorderzon

18 augustus 2011
Fiets in aktie
Fiets in aktie
Gedurende 10 dagen stond het HPC/V met een interactief 3D spel op Noorderzon. De opstelling was gemaakt in opdracht van Groningen Seaports. Het thema waar de installatie aan moest voldoen was energie en gezondheid. We hebben gekozen voor een spel waarbij mensen al fietsend hoog in de lucht over de Eemshaven konden vliegen. Onderweg kwamen ze een aantal educatieve vragen tegen, met leuke feiten over de energie in de Eemshaven en Groningen Seaports.
De eerste deelnemers.
De eerste deelnemers.
Voor de interfacing hadden we gekozen voor een hometrainer, waarvan het stuur was doorgezaagd en met behulp van een lager en een scharnier weer gemonteerd. Hierdoor kon je niet alleen links- en rechtsaf sturen, maar ook omhoog en omlaag vliegen. Als extra, voor de special effects, waren er in het parcour punten met turbo-boost opgenomen.  Hierdoor ging de fiets niet alleen harder, maar ging er ook nog eens een ventilator draaien hetgeen voor een stevig windje zorgde. Een rode start knop deed precies wat je zou verwachten.
Last minute repairs
Last minute repairs

Uiteraard was er ook een lijst met high-scores. Om te voorkomen dat mensen nog met een toetsenbord aan de slag moesten, of andere moeilijke truuks, werd er met behulp van een webcam een finish foto gemaakt. Die kwam dan samen met de score aan het eind in beeld. Aan het plafond hingen een aantal 3D stereo brillen, en het beeld werd met behulp van onze mobiele opstelling op een doorschijnend scherm van achteren geprojecteerd.

Laatst gewijzigd:12 oktober 2017 11:57
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...