Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

HPC/V op Noorderzon

18 augustus 2011
Fiets in aktie
Fiets in aktie
Gedurende 10 dagen stond het HPC/V met een interactief 3D spel op Noorderzon. De opstelling was gemaakt in opdracht van Groningen Seaports. Het thema waar de installatie aan moest voldoen was energie en gezondheid. We hebben gekozen voor een spel waarbij mensen al fietsend hoog in de lucht over de Eemshaven konden vliegen. Onderweg kwamen ze een aantal educatieve vragen tegen, met leuke feiten over de energie in de Eemshaven en Groningen Seaports.
De eerste deelnemers.
De eerste deelnemers.
Voor de interfacing hadden we gekozen voor een hometrainer, waarvan het stuur was doorgezaagd en met behulp van een lager en een scharnier weer gemonteerd. Hierdoor kon je niet alleen links- en rechtsaf sturen, maar ook omhoog en omlaag vliegen. Als extra, voor de special effects, waren er in het parcour punten met turbo-boost opgenomen.  Hierdoor ging de fiets niet alleen harder, maar ging er ook nog eens een ventilator draaien hetgeen voor een stevig windje zorgde. Een rode start knop deed precies wat je zou verwachten.
Last minute repairs
Last minute repairs

Uiteraard was er ook een lijst met high-scores. Om te voorkomen dat mensen nog met een toetsenbord aan de slag moesten, of andere moeilijke truuks, werd er met behulp van een webcam een finish foto gemaakt. Die kwam dan samen met de score aan het eind in beeld. Aan het plafond hingen een aantal 3D stereo brillen, en het beeld werd met behulp van onze mobiele opstelling op een doorschijnend scherm van achteren geprojecteerd.

Laatst gewijzigd:12 oktober 2017 11:57

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...