Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

HPC/V op Noorderzon

18 augustus 2011
Fiets in aktie
Fiets in aktie
Gedurende 10 dagen stond het HPC/V met een interactief 3D spel op Noorderzon. De opstelling was gemaakt in opdracht van Groningen Seaports. Het thema waar de installatie aan moest voldoen was energie en gezondheid. We hebben gekozen voor een spel waarbij mensen al fietsend hoog in de lucht over de Eemshaven konden vliegen. Onderweg kwamen ze een aantal educatieve vragen tegen, met leuke feiten over de energie in de Eemshaven en Groningen Seaports.
De eerste deelnemers.
De eerste deelnemers.
Voor de interfacing hadden we gekozen voor een hometrainer, waarvan het stuur was doorgezaagd en met behulp van een lager en een scharnier weer gemonteerd. Hierdoor kon je niet alleen links- en rechtsaf sturen, maar ook omhoog en omlaag vliegen. Als extra, voor de special effects, waren er in het parcour punten met turbo-boost opgenomen.  Hierdoor ging de fiets niet alleen harder, maar ging er ook nog eens een ventilator draaien hetgeen voor een stevig windje zorgde. Een rode start knop deed precies wat je zou verwachten.
Last minute repairs
Last minute repairs

Uiteraard was er ook een lijst met high-scores. Om te voorkomen dat mensen nog met een toetsenbord aan de slag moesten, of andere moeilijke truuks, werd er met behulp van een webcam een finish foto gemaakt. Die kwam dan samen met de score aan het eind in beeld. Aan het plafond hingen een aantal 3D stereo brillen, en het beeld werd met behulp van onze mobiele opstelling op een doorschijnend scherm van achteren geprojecteerd.

Laatst gewijzigd:12 oktober 2017 11:57
printView this page in: English

Meer nieuws