Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Het Jaarverslag 2010 is uit

13 juli 2011

De Rijksuniversiteit Groningen is in 2010 in meerdere opzichten groter geworden. Dat blijkt uit het nieuwe Jaarverslag 2010 dat deze week uitkwam.

De groei van de universiteit is onder meer te zien in de toename van het totale aantal studenten dat in het verslagjaar steeg tot zo’n 27.500. Ongeveer tien procent van die studenten is afkomstig uit het buitenland. Ook steeg het aantal promoties met acht procent ten opzichte van 2009 tot 384. De inkomsten namen toe tot 576,2 miljoen euro, de uitgaven stegen tot 575,4 miljoen.

Waardering

Heuglijk nieuws uit het jaarverslag is dat het Zernike Institute of Advanced Materials zich in 2010 een plaats verwierf in de mondiale top 10 van instituten die zich bezighouden met onderzoek naar de materialen van de toekomst. Dat blijkt een ranking die het gerenommeerde weekblad Times Higher Education publiceerde. Verder laat een enquête van Elsevier zien dat zowel bachelor- als masterstudenten grote waardering hebben voor het onderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bovendien behoort de universiteit volgens twee onderzoeken (van InCompany en Intermediair) tot de beste werkgevers van Nederland.

Het Jaarverslag 2010 is te vinden op www.rug.nl/jaarverslag. Naast het reguliere jaarverslag brengt de universiteit ook een meer beschrijvend publieksverslag uit in het Nederlands en het Engels, het Jaarbeeld 2010 (resp. Annual Review 2010). Dat vindt u op www.rug.nl/jaarbeeld.

Meer informatie

Bekijk ook het interview van OOG TV met voorzitter Sibrand Poppema: Universiteit kijkt optimistisch vooruit

Laatst gewijzigd:24 juli 2018 08:38

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...