Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Het Jaarverslag 2010 is uit

13 juli 2011

De Rijksuniversiteit Groningen is in 2010 in meerdere opzichten groter geworden. Dat blijkt uit het nieuwe Jaarverslag 2010 dat deze week uitkwam.

De groei van de universiteit is onder meer te zien in de toename van het totale aantal studenten dat in het verslagjaar steeg tot zo’n 27.500. Ongeveer tien procent van die studenten is afkomstig uit het buitenland. Ook steeg het aantal promoties met acht procent ten opzichte van 2009 tot 384. De inkomsten namen toe tot 576,2 miljoen euro, de uitgaven stegen tot 575,4 miljoen.

Waardering

Heuglijk nieuws uit het jaarverslag is dat het Zernike Institute of Advanced Materials zich in 2010 een plaats verwierf in de mondiale top 10 van instituten die zich bezighouden met onderzoek naar de materialen van de toekomst. Dat blijkt een ranking die het gerenommeerde weekblad Times Higher Education publiceerde. Verder laat een enquête van Elsevier zien dat zowel bachelor- als masterstudenten grote waardering hebben voor het onderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bovendien behoort de universiteit volgens twee onderzoeken (van InCompany en Intermediair) tot de beste werkgevers van Nederland.

Het Jaarverslag 2010 is te vinden op www.rug.nl/jaarverslag. Naast het reguliere jaarverslag brengt de universiteit ook een meer beschrijvend publieksverslag uit in het Nederlands en het Engels, het Jaarbeeld 2010 (resp. Annual Review 2010). Dat vindt u op www.rug.nl/jaarbeeld.

Meer informatie

Bekijk ook het interview van OOG TV met voorzitter Sibrand Poppema: Universiteit kijkt optimistisch vooruit

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...