Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promovendi onderscheiden op Europese conferentie over Operations Management

25 juli 2011

Tijdens de jaarlijkse EurOMA-conferentie van 2011, de belangrijkste Europese conferentie op het gebied van Operations Management, zijn twee promovendi van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde onderscheiden. Beide RUG-promovendi maken deel uit van het onderzoeksprogramma OPERA (Operations Management and Operations Research).

Justin Drupsteen ontving de Harry Boer Best Student Paper Award voor zijn paper Integrative practices in hospitals and their impact on patient flow. De prijs wordt toegekend aan de beste door een promovendus geschreven paper die wordt gepresenteerd tijdens de EurOMA-conferentie. De prijs wordt gesponsord door Emerald, uitgever van het International Journal of Operations & Production Management. Volledige papers worden beoordeeld op hun bijdrage aan de bevordering van de theorie en de praktijk van Operations Management.

In de paper van Drupsteen wordt een onderzoek beschreven naar integratie op het gebied van planning en beheersing in drie ziekenhuizen. In dit onderzoek worden de gevolgen van integratie op de totale doorlooptijd van de patiënt onderzocht. Dit in tegenstelling tot de meeste onderzoeken, waar de focus ligt op één stap in het zorgproces. Uit de studie blijkt dat de doorstroming van patiënten positief wordt beïnvloed door het delen van informatie, het toewijzen van capaciteit en door een geïntegreerde planning.

Boyana Petkova
Boyana Petkova

Harry Boer Highly Commended Student Paper Award

Winnaar van de tweede prijs Boyana Petkova ontving de Harry Boer Highly Commended Student Paper Award voor haar paper Supply chain integration under resource dependence; How powerful buyers and suppliers shape integration as the value of the relationship rises. Zij laat zien dat machtige kopers en leveranciers hun onderlinge samenwerking op toenemend verschillende manieren vormgeven naarmate de waarde van de relatie toeneemt. Kopers trekken cruciale middelen naar beneden in de keten, terwijl leveranciers hun concurrentievoorsprong proberen te beschermen door vast te houden aan een vrije benadering van een dergelijke samenwerking. Boyana gebruikt een combinatie van onderzoek en casestudy om inzicht te krijgen in het samenwerkingsgedrag van bedrijven in de (hightech) verwerkende industrie in Nederland.

Meer informatie

Justin Drupsteen, tel. (050) 363 8556, j.drupsteen@rug.nl

Boyana Petkova, tel. (050) 363 6682, b.n.petkova@rug.nl

Laatst gewijzigd:05 oktober 2018 14:54

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...