Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

RUG-website bekroond door ScienceGuide

28 juni 2011

De websites van de Hogeschool Rotterdam en de Rijksuniversiteit Groningen zijn door het e-magazine ScienceGuide verkozen tot de beste van het Nederlands hoger onderwijs. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark door Strategy on Demand en ScienceGuide. De uitslag is gepresenteerd op de Dag van de Excellentie in Den Haag.

De Groningse universiteit is de winnaar is in de categorie universiteiten. De tweede en derde plaats zijn voor de Vrije Universiteit en de Technische Universiteit Delft.

De benchmark van de kwaliteit en bruikbaarheid van de HO-websites is, aldus ScienceGuide,  gebaseerd op een kritische analyse aan de hand van een reeks criteria voor de doeltreffendheid en kwaliteiten van de sites. Ze zijn getoetst aan de hand van oordelen van vijftig studenten uit het HBO en WO en een expertteam van Strategy on Demand en ScienceGuide.

 

Zie: nieuwsbericht ScienceGuide

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:54

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.