Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-website bekroond door ScienceGuide

28 juni 2011

De websites van de Hogeschool Rotterdam en de Rijksuniversiteit Groningen zijn door het e-magazine ScienceGuide verkozen tot de beste van het Nederlands hoger onderwijs. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark door Strategy on Demand en ScienceGuide. De uitslag is gepresenteerd op de Dag van de Excellentie in Den Haag.

De Groningse universiteit is de winnaar is in de categorie universiteiten. De tweede en derde plaats zijn voor de Vrije Universiteit en de Technische Universiteit Delft.

De benchmark van de kwaliteit en bruikbaarheid van de HO-websites is, aldus ScienceGuide,  gebaseerd op een kritische analyse aan de hand van een reeks criteria voor de doeltreffendheid en kwaliteiten van de sites. Ze zijn getoetst aan de hand van oordelen van vijftig studenten uit het HBO en WO en een expertteam van Strategy on Demand en ScienceGuide.

 

Zie: nieuwsbericht ScienceGuide

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...