Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Finale 30e Nationale Natuurkunde Olympiade

14 juni 2011

Vrijdag 10 juni 2011 reikte de Rijksuniversiteit Groningen aan vijf leerlingen de prijzen uit van de 30e Nationale Natuurkunde Olympiade. Zij ontvingen de prijs uit handen van de rector magnificus prof. dr. Elmer Sterken. De vijf leerlingen zullen Nederland vertegenwoordigen op de internationale natuurkunde olympiade in Bangkok van 10 t/m 17 juli.

Zeventien leerlingen uit vwo/gymnasium 5 en 6 hebben zich een week lang gebogen over moeilijke onderwerpen zoals klassieke mechanica, relativiteitsleer, optica, thermodynamica en elektriciteitsleer. Terwijl klasgenoten, die eindexamen hebben gedaan, waarschijnlijk aan het feesten zijn geweest, hebben de deelnemers zich veel bezig gehouden met natuurkunde. Uiteraard was er ook tijd voor enige ontspanning: een uitstapje naar Schiermonnikoog en een bezoek aan Astron.

Een practicumtoets en een theorietoets van beide 4 uur wees uit wie de uiteindelijke vijf winnaars zijn:

1. Mark van Loon, Roosendaal, Gertrudiscollege, Roosendaal
2. Nastasha Wijers, Heerhugowaard, Murmellius Gymnasium, Alkmaar
3. Joris Coenen, Hedel, Ds Piersoncollege, s-Hertogenbosch
4. Yutao Gui, Best, Stedelijk College Eindhoven, Eindhoven
5. Henk Alkema, Schijndel, Gymnasium Bernrode, Heeswijk-Dinther 

 

Nadere informatie:

Ir. J.E. (Enno) van der Laan, tel. 050-363 4942, e-mail: j.e.van.der.laan rug.nl

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:53

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.