Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Koninklijke Onderscheiding voor Rob Schaub

17 juni 2011

Hoogleraar Tandheelkundige zorgverlening Rob Schaub ontving 16 juni 2011 uit handen van burgemeester Frank van Zuilen van Tynaarlo een Koninklijke Onderscheiding. Hij is gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Schaub heeft de opleiding Tandheelkunde, nadat die in 1987 werd opgeheven, vanaf 1996 nieuw leven ingeblazen. In combinatie met de opleiding Mondzorgkunde kwam de studie weer tot bloei. Hij zette zich daarbij speciaal in voor de mondverzorging van dak- en thuislozen en ouderen in zorgcentra. In zijn woonplaats Eelde is hij vrijwilliger bij basschool De Ekkel en coach van de hockeyclub.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:57

Meer nieuws

 • 23 februari 2023

  Vici-beurzen voor vier onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan vier RUG/UMCG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1,5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. Marleen Kamperman, prof. dr. Lisa Herzog, prof. dr. ir. Ming Cao en prof....

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 26 januari 2023

  Omvangrijk medisch proefschrift presenteert voorspellers voor chronische darmziekten

  UMCG-promovendus Arno Bourgonje (26) schreef misschien wel het meest omvangrijke medische proefschrift dat ooit in Nederland is verschenen.

  Bourgonje deed onder supervisie van vier promotoren van de UMCG-afdelingen Maag-, Darm-, en Leverziekten en...