Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijke Onderscheiding voor Pieter Sauer

17 juni 2011

Prof.dr. Pieter Sauer heeft 15 juni 2011 in het UMCG in Groningen een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen. Hij is Officier in de Orde van Oranje Nassau geworden. 

Sauer is mede-opsteller van het Groningen Protocol, dat nationaal en internationaal stof deed opwaaien. In het protocol staan voorwaarden omschreven, waaraan artsen moeten voldoen, als ze actief het leven van een pasgeborene beëindigen. Op deze manier kunnen ze vervolging wegens moord voorkomen.

Sauer is ook de oprichter van het Groningen Expertise Centrum voor Kinderen met Overgewicht.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Een genschakelaar om gezond oud te kunnen worden

  Ouder worden gaat vaak gepaard met een afname van spierkracht en het ontstaan van ouderdomsziekten. Het is bekend dat een caloriebeperkt dieet verouderingsprocessen kan vertragen en daardoor het ontstaan van deze ziekten. Onderzoekers van het European...

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...