Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijke Onderscheiding voor Pieter Sauer

17 juni 2011

Prof.dr. Pieter Sauer heeft 15 juni 2011 in het UMCG in Groningen een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen. Hij is Officier in de Orde van Oranje Nassau geworden. 

Sauer is mede-opsteller van het Groningen Protocol, dat nationaal en internationaal stof deed opwaaien. In het protocol staan voorwaarden omschreven, waaraan artsen moeten voldoen, als ze actief het leven van een pasgeborene beëindigen. Op deze manier kunnen ze vervolging wegens moord voorkomen.

Sauer is ook de oprichter van het Groningen Expertise Centrum voor Kinderen met Overgewicht.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Kinderen met astma blijken aangepast dna te hebben

  Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma. Het bijzondere is dat deze 14 plekken in de eerste 4 jaar van hun leven zijn veranderd. Deze...

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...