Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijke Onderscheiding voor Pieter Sauer

17 juni 2011

Prof.dr. Pieter Sauer heeft 15 juni 2011 in het UMCG in Groningen een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen. Hij is Officier in de Orde van Oranje Nassau geworden. 

Sauer is mede-opsteller van het Groningen Protocol, dat nationaal en internationaal stof deed opwaaien. In het protocol staan voorwaarden omschreven, waaraan artsen moeten voldoen, als ze actief het leven van een pasgeborene beëindigen. Op deze manier kunnen ze vervolging wegens moord voorkomen.

Sauer is ook de oprichter van het Groningen Expertise Centrum voor Kinderen met Overgewicht.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws