Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijke Onderscheiding voor Pieter Sauer

17 juni 2011

Prof.dr. Pieter Sauer heeft 15 juni 2011 in het UMCG in Groningen een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen. Hij is Officier in de Orde van Oranje Nassau geworden. 

Sauer is mede-opsteller van het Groningen Protocol, dat nationaal en internationaal stof deed opwaaien. In het protocol staan voorwaarden omschreven, waaraan artsen moeten voldoen, als ze actief het leven van een pasgeborene beëindigen. Op deze manier kunnen ze vervolging wegens moord voorkomen.

Sauer is ook de oprichter van het Groningen Expertise Centrum voor Kinderen met Overgewicht.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...