Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Koninklijke onderscheidingen voor UMCG-onderzoekers

03 mei 2011

Vrijdag 29 april 2011 zijn prof. dr. Harald Hoekstra, chirurg-oncoloog, en dr. Jan Rozing, celbioloog, benoemd tot respectievelijk Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook emeritus hoogleraar neurologie, prof. dr. Jan Minderhoud, werd koninklijk onderscheiden met een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De gedecoreerden kregen hun koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Peter Rehwinkel tijdens de jaarlijkse lintjesregen op het stadhuis in Groningen.

Harald Hoekstra is hoogleraar chirurgische oncologie en sinds 1984 werkzaam in het UMCG. Hij heeft zich buitengewoon ingezet voor maatschappelijke evenementen ten bate van KWF Kankerbestrijding en voor het wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Ook was hij gedurende 25 jaar penningmeester van de stichting postacademisch onderwijs Indonesië.

Jan Rozing is sinds 1995 werkzaam als universitair hoofddocent Celbiologie in het UMCG. Hij heeft zich in die functie buitengewoon ingezet voor de afdeling. Naast zijn werkzaamheden als onderzoeker en docent heeft Rozing zich ook onderscheiden door zijn inzet in Irak als wapeninspecteur/teamleider bij de Verenigde Naties.

Jan Minderhoud is van 1960 tot 1995 werkzaam geweest in het UMCG; eerst als arts-assistent en later als afdelingshoofd Neurologie. Minderhoud heeft zich buitengewoon ingezet voor zijn patiënten en de afdeling en had groot gezag onder arts-assistenten. Naast zijn werkzaamheden als afdelingshoofd, heeft hij zich onderscheiden als voorzitter van het bestuur van het Convent van afdelingshoofden.

 

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting UMCG via telefoon (050) 361 22 00.

 

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:55

Meer nieuws

 • 23 februari 2023

  Vici-beurzen voor vier onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan vier RUG/UMCG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1,5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. Marleen Kamperman, prof. dr. Lisa Herzog, prof. dr. ir. Ming Cao en prof....

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 26 januari 2023

  Omvangrijk medisch proefschrift presenteert voorspellers voor chronische darmziekten

  UMCG-promovendus Arno Bourgonje (26) schreef misschien wel het meest omvangrijke medische proefschrift dat ooit in Nederland is verschenen.

  Bourgonje deed onder supervisie van vier promotoren van de UMCG-afdelingen Maag-, Darm-, en Leverziekten en...