Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Koninklijke onderscheidingen voor UMCG-onderzoekers

03 mei 2011

Vrijdag 29 april 2011 zijn prof. dr. Harald Hoekstra, chirurg-oncoloog, en dr. Jan Rozing, celbioloog, benoemd tot respectievelijk Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook emeritus hoogleraar neurologie, prof. dr. Jan Minderhoud, werd koninklijk onderscheiden met een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De gedecoreerden kregen hun koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Peter Rehwinkel tijdens de jaarlijkse lintjesregen op het stadhuis in Groningen.

Harald Hoekstra is hoogleraar chirurgische oncologie en sinds 1984 werkzaam in het UMCG. Hij heeft zich buitengewoon ingezet voor maatschappelijke evenementen ten bate van KWF Kankerbestrijding en voor het wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Ook was hij gedurende 25 jaar penningmeester van de stichting postacademisch onderwijs Indonesië.

Jan Rozing is sinds 1995 werkzaam als universitair hoofddocent Celbiologie in het UMCG. Hij heeft zich in die functie buitengewoon ingezet voor de afdeling. Naast zijn werkzaamheden als onderzoeker en docent heeft Rozing zich ook onderscheiden door zijn inzet in Irak als wapeninspecteur/teamleider bij de Verenigde Naties.

Jan Minderhoud is van 1960 tot 1995 werkzaam geweest in het UMCG; eerst als arts-assistent en later als afdelingshoofd Neurologie. Minderhoud heeft zich buitengewoon ingezet voor zijn patiënten en de afdeling en had groot gezag onder arts-assistenten. Naast zijn werkzaamheden als afdelingshoofd, heeft hij zich onderscheiden als voorzitter van het bestuur van het Convent van afdelingshoofden.

 

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting UMCG via telefoon (050) 361 22 00.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...