Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Functional molecular electronics

23 mei 2011

Promotie: dhr. A.J. Kronemeijer, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Functional molecular electronics

Promotor(s): prof.dr. P.W.M. Blom, prof.dr. D.M. de Leeuw

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Testbed ontwikkeld

Auke Kronemeijer ontwikkelde het testbed 'Large-Area Molecular Junctions' dat kan worden gebruikt om functionele moleculaire schakelingen te maken en te integreren.

Auke Kronemeijer (Burgum, 1982) studeerde nanoscience in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Zernike Institute for Advanced Materials en gefinancierd door NanoNed. Kronemeijer gaat door als postdoc aan de University of Cambridge (UK).

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...