Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Tsila Rädecker wint Hartog Beem Prijs

25 mei 2011

Tsila Rädecker, promovenda bij de faculteit, kreeg tijdens het symposium Joodse Loyaliteiten in Nederland op woensdag 25 mei de dertiende Hartog Beem prijs uitgereikt voor haar scriptie: ‘En op dezelfde manier dat ze me zullen vergeven hier voor de aardse rechtbank zo zullen ze me vergeven voor de hemelse rechtbank’. Kerktucht bij de Hoogduitse Joodse Gemeente 1737 – 1764'.

De scriptie werd geroemd om haar leesbaarheid, anekdoten en haar bijdrage aan de geschiedschrijving van Joden in Nederland in de achttiende eeuw. De scriptie werd beoordeeld door de Commissie voor de Geschiedenis en de Cultuur van de Joden in Nederland door een jury, bestaande uit prof.dr. J. Frishman (voorzitter) (Leiden), prof.dr. K. Hofmeester (IISG en Antwerpen) en prof.dr. W.J. van Bekkum (Groningen).

Laatst gewijzigd:12 juni 2023 20:17

Meer nieuws