Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Tsila Rädecker wint Hartog Beem Prijs

25 mei 2011

Tsila Rädecker, promovenda bij de faculteit, kreeg tijdens het symposium Joodse Loyaliteiten in Nederland op woensdag 25 mei de dertiende Hartog Beem prijs uitgereikt voor haar scriptie: ‘En op dezelfde manier dat ze me zullen vergeven hier voor de aardse rechtbank zo zullen ze me vergeven voor de hemelse rechtbank’. Kerktucht bij de Hoogduitse Joodse Gemeente 1737 – 1764'.

De scriptie werd geroemd om haar leesbaarheid, anekdoten en haar bijdrage aan de geschiedschrijving van Joden in Nederland in de achttiende eeuw. De scriptie werd beoordeeld door de Commissie voor de Geschiedenis en de Cultuur van de Joden in Nederland door een jury, bestaande uit prof.dr. J. Frishman (voorzitter) (Leiden), prof.dr. K. Hofmeester (IISG en Antwerpen) en prof.dr. W.J. van Bekkum (Groningen).

Laatst gewijzigd:31 mei 2016 14:42

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...