Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

College van Bestuur en Universiteitsraad herdenken omgekomen studenten en medewerkers W.O. II

04 mei 2011

Het College van Bestuur en het presidium van de Universiteitsraad hebben vanochtend bloemstukken gelegd ter nagedachtenis aan de studenten en medewerkers die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Hilly Mast, Eric Hoogma en Sibrand Poppema
Hilly Mast, Eric Hoogma en Sibrand Poppema

De kranslegging vond plaats in het trappenhuis van het Academiegebouw, waar de namen van de oorlogsslachtoffers zijn vereeuwigd in drie gedenkstenen.

Namens het College van Bestuur woonden voorzitter Sibrand Poppema en rector magnificus Elmer Sterken de plechtigheid bij. Eric Hoogma was aanwezig namens de directie van het Bureau van de Universiteit. De Universiteitsraad werd vertegenwoordigd door voorzitter Hilly Mast en studentlid Jasper van Dijk.

Openbare herdenking

Rector magnificus Sterken en student Van Dijk leggen vanavond een krans tijdens de openbare herdenking op het Martinikerkhof. Ook Poppema zal aanwezig zijn bij de gemeentelijke herdenkinsbijeenkomst. De collegevoorzitter woont ook de aansluitende dienst in de Martinikerk bij.

Het volledige programma van de 4 mei-activiteiten is te lezen op de website van de Stichting 4 mei Herdenking Groningen.

Jos Speekman, Jasper van Dijk en Elmer Sterken
Jos Speekman, Jasper van Dijk en Elmer Sterken
Laatst gewijzigd:24 augustus 2021 09:09

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.