Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Epke Zonderland Europees kampioen

11 april 2011

Epke Zonderland heeft zondag in Berlijn bij de Europese Kampioenschappen turnen de titel op rekstok veroverd. De student geneeskunde won daarnaast zilver op het onderdeel brug.

Zonderlands oefening ging niet geheel vlekkeloos en hij liet het vooraf geplande nieuwe vluchtelement Cassina-Kolman achterwege. Toch bleek de uitgangswaarde van de oefening nog hoog genoeg om een verraste Zonderland de titel te bezorgen. In 2009 en 2010 won hij op rek al zilver bij de WK en in 2010 zilver op het EK.

Voor het eerst won Epke Zonderland op een titeltoernooi ook een medaille op het onderdeel brug. De Fries probeert zich nu voor zowel rek als brug te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen volgend jaar. Zonderland combineert zijn topsportcarrière met een studie geneeskunde aan de RUG. Hij hoopt voor de Spelen zijn bachelor af te ronden.

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 12:51

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...