Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Epke Zonderland Europees kampioen

11 april 2011

Epke Zonderland heeft zondag in Berlijn bij de Europese Kampioenschappen turnen de titel op rekstok veroverd. De student geneeskunde won daarnaast zilver op het onderdeel brug.

Zonderlands oefening ging niet geheel vlekkeloos en hij liet het vooraf geplande nieuwe vluchtelement Cassina-Kolman achterwege. Toch bleek de uitgangswaarde van de oefening nog hoog genoeg om een verraste Zonderland de titel te bezorgen. In 2009 en 2010 won hij op rek al zilver bij de WK en in 2010 zilver op het EK.

Voor het eerst won Epke Zonderland op een titeltoernooi ook een medaille op het onderdeel brug. De Fries probeert zich nu voor zowel rek als brug te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen volgend jaar. Zonderland combineert zijn topsportcarrière met een studie geneeskunde aan de RUG. Hij hoopt voor de Spelen zijn bachelor af te ronden.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:56

Meer nieuws

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.

 • 05 december 2022

  Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School

  Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...