Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Universiteitsbibliotheek Groningen verwelkomt studenten met vuilnis

12 april 2011

Op woensdag 13 april organiseert het Studenten Milieu Overleg Groningen (SMOG) een vuilnisactie om studenten bewust te maken van de grote hoeveelheid afval die ze produceren. Het SMOG zal studenten bij de ingang van de universiteitsbibliotheek (UB)  verrassen met al het vuilnis dat in de zeven voorafgaande dagen in de UB is weggegooid of blijven slingeren.

Eén van de speerpunten van het SMOG is om studenten (en personeel) van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen bewust te maken van hun ecologische voetafdruk. Sanne Werkman, SMOG-lid en mede-organisator van de actie: “Het SMOG wil minder afval en pleit voor de comeback van de broodtrommel en de beker melk in plaats van in plastic verpakte croissants en een pakje Vifit. De broodtrommel is niet suf, hij is hip! Hoe kunnen we dit de studerende gemeenschap duidelijk maken? We vinden het hoog tijd voor een schokeffect.”


Het afval ligt van 8.30 tot 14.00 uur voor ingang van de UB Groningen (Broerstraat 4). Om 12.00 uur komt de actie tot een hoogtepunt.

Contact: Sanne Werkman, SMOG, tel. 06-16944189, e-mail S.A.Werkman student.rug.nl

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:53

Meer nieuws

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.

 • 05 december 2022

  Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School

  Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...