Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universiteitsbibliotheek Groningen verwelkomt studenten met vuilnis

12 april 2011

Op woensdag 13 april organiseert het Studenten Milieu Overleg Groningen (SMOG) een vuilnisactie om studenten bewust te maken van de grote hoeveelheid afval die ze produceren. Het SMOG zal studenten bij de ingang van de universiteitsbibliotheek (UB)  verrassen met al het vuilnis dat in de zeven voorafgaande dagen in de UB is weggegooid of blijven slingeren.

Eén van de speerpunten van het SMOG is om studenten (en personeel) van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen bewust te maken van hun ecologische voetafdruk. Sanne Werkman, SMOG-lid en mede-organisator van de actie: “Het SMOG wil minder afval en pleit voor de comeback van de broodtrommel en de beker melk in plaats van in plastic verpakte croissants en een pakje Vifit. De broodtrommel is niet suf, hij is hip! Hoe kunnen we dit de studerende gemeenschap duidelijk maken? We vinden het hoog tijd voor een schokeffect.”


Het afval ligt van 8.30 tot 14.00 uur voor ingang van de UB Groningen (Broerstraat 4). Om 12.00 uur komt de actie tot een hoogtepunt.

Contact: Sanne Werkman, SMOG, tel. 06-16944189, e-mail S.A.Werkman@student.rug.nl

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 12:45

Meer nieuws