Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universiteitsbibliotheek Groningen verwelkomt studenten met vuilnis

12 april 2011

Op woensdag 13 april organiseert het Studenten Milieu Overleg Groningen (SMOG) een vuilnisactie om studenten bewust te maken van de grote hoeveelheid afval die ze produceren. Het SMOG zal studenten bij de ingang van de universiteitsbibliotheek (UB)  verrassen met al het vuilnis dat in de zeven voorafgaande dagen in de UB is weggegooid of blijven slingeren.

Eén van de speerpunten van het SMOG is om studenten (en personeel) van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen bewust te maken van hun ecologische voetafdruk. Sanne Werkman, SMOG-lid en mede-organisator van de actie: “Het SMOG wil minder afval en pleit voor de comeback van de broodtrommel en de beker melk in plaats van in plastic verpakte croissants en een pakje Vifit. De broodtrommel is niet suf, hij is hip! Hoe kunnen we dit de studerende gemeenschap duidelijk maken? We vinden het hoog tijd voor een schokeffect.”


Het afval ligt van 8.30 tot 14.00 uur voor ingang van de UB Groningen (Broerstraat 4). Om 12.00 uur komt de actie tot een hoogtepunt.

Contact: Sanne Werkman, SMOG, tel. 06-16944189, e-mail S.A.Werkman@student.rug.nl

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 12:45

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....