Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universiteitsbibliotheek Groningen verwelkomt studenten met vuilnis

12 april 2011

Op woensdag 13 april organiseert het Studenten Milieu Overleg Groningen (SMOG) een vuilnisactie om studenten bewust te maken van de grote hoeveelheid afval die ze produceren. Het SMOG zal studenten bij de ingang van de universiteitsbibliotheek (UB)  verrassen met al het vuilnis dat in de zeven voorafgaande dagen in de UB is weggegooid of blijven slingeren.

Eén van de speerpunten van het SMOG is om studenten (en personeel) van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen bewust te maken van hun ecologische voetafdruk. Sanne Werkman, SMOG-lid en mede-organisator van de actie: “Het SMOG wil minder afval en pleit voor de comeback van de broodtrommel en de beker melk in plaats van in plastic verpakte croissants en een pakje Vifit. De broodtrommel is niet suf, hij is hip! Hoe kunnen we dit de studerende gemeenschap duidelijk maken? We vinden het hoog tijd voor een schokeffect.”


Het afval ligt van 8.30 tot 14.00 uur voor ingang van de UB Groningen (Broerstraat 4). Om 12.00 uur komt de actie tot een hoogtepunt.

Contact: Sanne Werkman, SMOG, tel. 06-16944189, e-mail S.A.Werkman@student.rug.nl

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 12:45

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...