Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe aflevering TV-programma AdamsAppel: Wetenschap en de Regio

29 april 2011

Wat is karakteristiek voor de regio?

 AdamsAppel, zaterdag op RTV Noord om 18.43 uur; tot 6.00 uur elk uur herhalingen


Wat is karakteristiek voor onze regio? Het mooie landschap, onze geschiedenis, of toch gewoon de stad met zijn kroegen die nooit sluiten? Vraag het aan drie wetenschappers en je krijgt drie verschillende antwoorden.

 • Prof.dr. Piet Pellenbarg (hoogleraar Economische Geografie) benadrukt de belangrijke rol van de universiteit.
 • Prof.dr. Siemon Reker (hoogleraar Groninger taal en cultuur) beschouwt de taal als karakteristiek.
 • Prof.dr. Maarten Duijvendak (hoogleraar Regionale Geschiedenis) kijkt vooral naar de economische betekenis van de stad.

Zie ook de site van Adams Appel.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...