Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe aflevering TV-programma AdamsAppel: Wetenschap en de Regio

29 april 2011

Wat is karakteristiek voor de regio?

 AdamsAppel, zaterdag op RTV Noord om 18.43 uur; tot 6.00 uur elk uur herhalingen


Wat is karakteristiek voor onze regio? Het mooie landschap, onze geschiedenis, of toch gewoon de stad met zijn kroegen die nooit sluiten? Vraag het aan drie wetenschappers en je krijgt drie verschillende antwoorden.

 • Prof.dr. Piet Pellenbarg (hoogleraar Economische Geografie) benadrukt de belangrijke rol van de universiteit.
 • Prof.dr. Siemon Reker (hoogleraar Groninger taal en cultuur) beschouwt de taal als karakteristiek.
 • Prof.dr. Maarten Duijvendak (hoogleraar Regionale Geschiedenis) kijkt vooral naar de economische betekenis van de stad.

Zie ook de site van Adams Appel.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....