Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

College Carrousel van de Rijksuniversiteit Groningen van start

Ruim 3000 leerlingen op bezoek bij universiteit
13 april 2011

Op dinsdag 12 april 2011 gaat de College Carrousel van de Rijksuniversiteit Groningen van start. Zes dagen lang, op 4 locaties in Groningen, 24 hoorcolleges, 183 werkgroepen. 41 scholen brengen een bezoek aan de universiteit, met in totaal ruim 3000 leerlingen.

De College Carrousel is een evenement voor leerlingen van 4-VWO. Ze zijn een dag  te gast op de universiteit en maken (vaak voor het eerst) kennis met wetenschap en wetenschappers.

Programma

De College Carrousel vindt plaats op dinsdag 12 april, woensdag 13 april, donderdag 14 april, dinsdag 19 april, woensdag 20 april en donderdag 21 april. Alle leerlingen volgen een programma bestaande uit een hoorcollege, een werkgroep en een activiteit georganiseerd door studenten (een  'wetenschappelijk' spel of een 'wetenschappelijke’'speurtocht).

De vier locaties van de College Carrousel corresponderen met de vier profielen van het VWO. Het hoorcollege en de werkgroepen behorende bij het profiel C&M vinden plaats in het Academiegebouw en het Harmoniegebouw, het profiel E&M zetelt in de Kapteynborg op het Zernikecomplex, N&G in de medische faculteit en N&T in de Bernoulliborg.

Nader informatie: Joke Jalvingh, tel.nr. 050-363 9010

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:53

Meer nieuws

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.

 • 05 december 2022

  Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School

  Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...