Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

College Carrousel van de Rijksuniversiteit Groningen van start

Ruim 3000 leerlingen op bezoek bij universiteit
13 april 2011

Op dinsdag 12 april 2011 gaat de College Carrousel van de Rijksuniversiteit Groningen van start. Zes dagen lang, op 4 locaties in Groningen, 24 hoorcolleges, 183 werkgroepen. 41 scholen brengen een bezoek aan de universiteit, met in totaal ruim 3000 leerlingen.

De College Carrousel is een evenement voor leerlingen van 4-VWO. Ze zijn een dag  te gast op de universiteit en maken (vaak voor het eerst) kennis met wetenschap en wetenschappers.

Programma

De College Carrousel vindt plaats op dinsdag 12 april, woensdag 13 april, donderdag 14 april, dinsdag 19 april, woensdag 20 april en donderdag 21 april. Alle leerlingen volgen een programma bestaande uit een hoorcollege, een werkgroep en een activiteit georganiseerd door studenten (een  'wetenschappelijk' spel of een 'wetenschappelijke’'speurtocht).

De vier locaties van de College Carrousel corresponderen met de vier profielen van het VWO. Het hoorcollege en de werkgroepen behorende bij het profiel C&M vinden plaats in het Academiegebouw en het Harmoniegebouw, het profiel E&M zetelt in de Kapteynborg op het Zernikecomplex, N&G in de medische faculteit en N&T in de Bernoulliborg.

Nader informatie: Joke Jalvingh, tel.nr. 050-363 9010

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...