Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraar Kunstmatige Intelligentie Lambert Schomaker deze week in Labyrint

21 maart 2011

De Groningse hoogleraar Kunstmatige Intelligentie prof.dr. Lambert Schomaker is een van de onderzoekers die dinsdag 22 maart in het VPRO-wetenschapsprogramma Labyrint aan het woord komen over 'de kracht van de massa.'


‘De massa’ heeft de reputatie dom en hysterisch te zijn. Maar onder de juiste omstandigheden blijkt zij ook bijzonder slim; intelligenter zelfs dan de besten uit haar midden, schrijft de Labyrint-redactie in de aankondiging van het programma. Een groep mensen kan een probleem oplossen, waartoe de leden afzonderlijk niet in staat zijn. Zoals een kolonie mieren tot grootste dingen in staat is, zo zijn ook wij ‘gezamenlijk intelligent’.

Schomaker vertelt in de aflevering over zijn onderzoek naar het digitaliseren van oude handschriften. Om deze handschriften te ontcijferen maakt hij gebruik van de 'wisdom of the crowd'.

Zie website Labyrint

Dinsdag 22 maart, 21.20 uur, Ned 2 (herhaling woensdag 14.15 uur)

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 12:07

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Kans op langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan bij natuurlijk overlijden

  Vermissing van een dierbare leidt in ongeveer de helft van de gevallen tot langdurige psychologische klachten bij achterblijvers. De kans op ontstaan van een langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan na een natuurlijk overlijden...

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...