Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Hoogleraar Kunstmatige Intelligentie Lambert Schomaker deze week in Labyrint

21 maart 2011

De Groningse hoogleraar Kunstmatige Intelligentie prof.dr. Lambert Schomaker is een van de onderzoekers die dinsdag 22 maart in het VPRO-wetenschapsprogramma Labyrint aan het woord komen over 'de kracht van de massa.'


‘De massa’ heeft de reputatie dom en hysterisch te zijn. Maar onder de juiste omstandigheden blijkt zij ook bijzonder slim; intelligenter zelfs dan de besten uit haar midden, schrijft de Labyrint-redactie in de aankondiging van het programma. Een groep mensen kan een probleem oplossen, waartoe de leden afzonderlijk niet in staat zijn. Zoals een kolonie mieren tot grootste dingen in staat is, zo zijn ook wij ‘gezamenlijk intelligent’.

Schomaker vertelt in de aflevering over zijn onderzoek naar het digitaliseren van oude handschriften. Om deze handschriften te ontcijferen maakt hij gebruik van de 'wisdom of the crowd'.

Zie website Labyrint

Dinsdag 22 maart, 21.20 uur, Ned 2 (herhaling woensdag 14.15 uur)

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:55

Meer nieuws

 • 30 maart 2023

  ERC Advanced Grant voor Filippo Fraternali

  De Europese Onderzoeksraad heeft een ERC Advanced Grant toegekend aan prof. dr. Filippo Fraternali van de Faculty of Science and Engineering. Fraternali kan de beurs gebruiken voor onderzoek naar de eigenschappen van gasstromen in en uit...

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 24 maart 2023

  Drie RUG-onderzoekers benoemd tot leden van Wetenschappelijke Klimaatraad

  Linda Steg, Machiel Mulder en Wouter Peters zijn benoemd tot leden van de Wetenschappelijke Klimaatraad (WKR). Dat maakte het Ministerie van Economische zaken en Klimaat bekend. Deze onafhankelijke adviesraad zal het kabinet adviseren over het...