Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoogleraar Kunstmatige Intelligentie Lambert Schomaker deze week in Labyrint

21 maart 2011

De Groningse hoogleraar Kunstmatige Intelligentie prof.dr. Lambert Schomaker is een van de onderzoekers die dinsdag 22 maart in het VPRO-wetenschapsprogramma Labyrint aan het woord komen over 'de kracht van de massa.'


‘De massa’ heeft de reputatie dom en hysterisch te zijn. Maar onder de juiste omstandigheden blijkt zij ook bijzonder slim; intelligenter zelfs dan de besten uit haar midden, schrijft de Labyrint-redactie in de aankondiging van het programma. Een groep mensen kan een probleem oplossen, waartoe de leden afzonderlijk niet in staat zijn. Zoals een kolonie mieren tot grootste dingen in staat is, zo zijn ook wij ‘gezamenlijk intelligent’.

Schomaker vertelt in de aflevering over zijn onderzoek naar het digitaliseren van oude handschriften. Om deze handschriften te ontcijferen maakt hij gebruik van de 'wisdom of the crowd'.

Zie website Labyrint

Dinsdag 22 maart, 21.20 uur, Ned 2 (herhaling woensdag 14.15 uur)

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 12:07

Meer nieuws