Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

aprilnummer van 'Broerstraat 5' is uit

29 maart 2011

In het aprilnummer van Broerstraat 5, het alumnimagazine van de RUG, een interview met Theo Spek, hoogleraar Landschapsgeschiedenis, en Teo Wams van Natuurmonumenten over de gevolgen voor natuur en landschap van de bezuinigingsplannen van het kabinet. En verder: de Arabische lente van Esmeralda van Boon; Aurelia Colombi Ciacchi, Endowed Chair hoogleraar Law and Governance; hoogleraar Auke van de Woud over zijn nieuwste boek Koninkrijk vol sloppen; Franka Hummels’ boek over hoe de Wit-Russen omgaan met de gevolgen van Tsjernobyl; Elmer Sterken, de nieuwe rector magnificus over de perspectieven van de universiteiten in Nederland; Henk van Os, die zijn drang tot godsdienst bespreekt met zoon Pieter; profwielrenster op haar 32e, Marijn de Vries; waarschuwing van hoogleraar Parodontologie Frank Abbas tegen gevaarlijke onderschatting tandvleesontsteking; ernstige statistische fouten in veel wetenschappelijke publicaties psychologie; De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni in de binnenstad van Groningen en de eerste bijdrages in de nieuwe rubriek ‘Alumnus schrijft verhaal’, deze keer over ‘Liefde in Groningen’. Zie ook: www.rug.nl/broerstraat5.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.