Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

aprilnummer van 'Broerstraat 5' is uit

29 maart 2011

In het aprilnummer van Broerstraat 5, het alumnimagazine van de RUG, een interview met Theo Spek, hoogleraar Landschapsgeschiedenis, en Teo Wams van Natuurmonumenten over de gevolgen voor natuur en landschap van de bezuinigingsplannen van het kabinet. En verder: de Arabische lente van Esmeralda van Boon; Aurelia Colombi Ciacchi, Endowed Chair hoogleraar Law and Governance; hoogleraar Auke van de Woud over zijn nieuwste boek Koninkrijk vol sloppen; Franka Hummels’ boek over hoe de Wit-Russen omgaan met de gevolgen van Tsjernobyl; Elmer Sterken, de nieuwe rector magnificus over de perspectieven van de universiteiten in Nederland; Henk van Os, die zijn drang tot godsdienst bespreekt met zoon Pieter; profwielrenster op haar 32e, Marijn de Vries; waarschuwing van hoogleraar Parodontologie Frank Abbas tegen gevaarlijke onderschatting tandvleesontsteking; ernstige statistische fouten in veel wetenschappelijke publicaties psychologie; De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni in de binnenstad van Groningen en de eerste bijdrages in de nieuwe rubriek ‘Alumnus schrijft verhaal’, deze keer over ‘Liefde in Groningen’. Zie ook: www.rug.nl/broerstraat5.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:30

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...