Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Studentencomité lanceert stemwijzer over onderwijs

23 februari 2011

Studenten van het Comité Gronings Ontzet van de Rijksuniversiteit Groningen lanceren woensdag 23 februari dé stemwijzer over het hoger onderwijs: www.stemvoordetoekomst.nl . Studenten en iedereen die onderwijs belangrijk vindt, kan met deze stemwijzer de onderwijsprogramma’s van de partijen naast elkaar leggen.

 
Comitévoorzitter Jasper van Dijk: 'In het huidige politieke klimaat gaat de Eerste Kamer de doorslag geven voor het onderwijs, en daarmee de toekomst, van dit land.' De stemwijzer richt zich op de indirecte verkiezing van de Eerste Kamer, omdat hier het onderwijsbeleid wordt getoetst. Het is logisch dat andere stemwijzers zich vooral op de provinciale staten richten, maar daarmee blijft het onderwijs onderbelicht.

Bijvoorbeeld de langstudeerders-heffing, waarbij studenten die nu al studievertraging hebben opgelopen 3000 euro extra collegegeld betalen na meer dan een jaar uitloop, zal voor de zomer nog in de Eerste Kamer voorliggen. De samenstelling van de Eerste Kamer is voor het hoger onderwijs op dit moment extra belangrijk.

In samenwerking met de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) werd de studenten stemwijzer woensdag 23 februari om 12 uur gelanceerd in Nieuwspoort. Van Dijk: 'Zeker studenten hebben nu een direct belang bij de verkiezingen en op deze manier doen we er alles aan om iedereen die om onderwijs geeft naar de stembus te krijgen.'

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:53

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.